Πολιτική

Βορίδης: “Κυβέρνηση για γέλια και για κλάματα…”

“Οι άνθρωποι βλέπουν την πάνδημη, λαϊκή κατακραυγή, βλέπουν την απονομιμοποίησή τους, βλέπουν τις σκευωρίες τους να καταρρέουν, και πλέον παραλογίζονται” δηλώνει ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Βραδυνή της Κυριακής, ο κ. Βορίδης και αναφορικά “με τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι εκπονούνται σχέδια αποστασίας για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη” προσθέτει: “Κανονικά, για γέλια και για κλάματα, μέσα, όμως, στο διανοητικό χάος τους, μέσα στον πανικό τους, αποτελούν ξεκάθαρο κίνδυνο για τους θεσμούς και τη δημοκρατία μας”.

Διότι”, αναφέρει στη συνέχεια, “προαναγγέλλουν δικαστικές διώξεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλήθεια, πού τις ξέρουν; Προφανώς διότι αυτοί τις καθοδηγούν και τις χειραγωγούν. Είναι επικίνδυνοι γιατί είναι ακραία διχαστικοί, γιατί δηλητηριάζουν με μίσος την κοινωνία μας” σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει αν θα ακολουθήσουν και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ, ευχόμενος ταυτόχρονα “να πέσει αυτή η κυβέρνηση το γρηγορότερο”, ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά “το εύχομαι και το ελπίζω. Δεν υπάρχει σχέδιο για αυτό. Αλλά μακάρι να συμβεί”.

Εκτίμησε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες τώρα, καθώς μεταξύ άλλων “τρέμουν γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους”.

Βορίδης για Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, Αλβανία, Ερντογάν

Ο νεοδημοκράτης βουλευτής τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάθεσης προς έγκριση στη Βουλή, της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση που το κόμμα του γίνει κυβέρνηση όταν θα έχει επικυρωθεί η Συμφωνία δεν θα μπορέσει να αλλάξει πολλά πράγματα, αφού “τα Σκόπια θα έχουν αναγνωρισθεί ως Βόρεια Μακεδονία από την Ελληνική Δημοκρατία, και θα προχωρά η διαδικασία ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Δηλαδή τα κύρια σημεία της Συμφωνίας θα έχουν εκτελεστεί”. Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο υπογραφής Συμφωνίας με την Αλβανία, ανάλογης με εκείνη των Πρεσπών.

Εκτίμησε ότι η Τουρκία με τον Ερντογάν να βγαίνει ενισχυμένος από την εκλογική διαδικασία, θα συνεχίσει να διεκδικεί ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης, μέσω δημιουργίας εντάσεων και κρίσεων στην περιοχή, προσθέτοντας ότι “η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί αναλόγως σε όλα τα επίπεδα, κάτι που, δυστυχώς, δεν πράττει”.

Τι λέει για τις φραστικές επιθέσεις κατά πρωθυπουργού και υπουργών

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η ΝΔ δεν επικροτεί τις αντισυγκεντρώσεις ή τους προπηλακισμούς, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου και προσθέτοντας ότι είναι “αίσχος” να χαρακτηρίζονται συλλήβδην “οι πολίτες που αντιδρούν στην κατάπτυστη αυτή συμφωνία ως νεοναζί και φασίστες”.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, είπε ότι “όσο για την περίφημη έξοδο από το Μνημόνιο, ας είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί: ο Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα σε Μνημόνια διαρκείας, χωρίς μάλιστα να έχει χρηματοδότηση”.

Τέλος, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 10
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 94
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8