Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μαίνεται ο “πόλεμος”! Κυβέρνηση εναντίον Μαρινάκη με φόντο τις εκλογές!

Μαίνεται ο “πόλεμος”! Κυβέρνηση εναντίον Μαρινάκη με φόντο τις εκλογές!

Τα “μαχαίρια” δεν μπαίνουν στα… θηκάρια ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι εκλογές και τα νέα επεισόδια της κόντρας.

Κυβέρνηση εναντίον Βαγγέλη Μαρινάκη και… τούμπαλιν. Μια κόντρα που κρατάει ήδη καιρό και τίποτα δεν δείχνει πως πρόκειται να “σβήσει” σύντομα. Ειδικά εφόσον στο βάθος υπάρχουν εκλογές… επί τέσσερα: Δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές θα γίνουν τους επόμενους μήνες και οι “μηχανές” της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς.

Ήδη, το σαββατοκύριακο που διανύουμε σημειώθηκαν δύο νέα “επεισόδια” με την Κυβέρνηση να εξαπολύει “μύδρους” ενάντια στα μέσα ενημέρωσης του “ισχυρού άνδρα” του Ολυμπιακού.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Επεισόδιο πρώτο – Κυβέρνηση εναντίον των Νέων για την δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση που δημοσίευσαν τα Νέα, χθες, Σάββατο 24.11.2018, έδιναν στην Νέα Δημοκρατία διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν είναι αυτό το στοιχείο που… εξόργισε το κυβερνών κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, στον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν στο ότι τα Νέα έκαναν λόγο για μια διαφορά που βρίσκεται «στο ψηλότερο σημείο της τριετίας».

Δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας

δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία ήταν πραγματικά “πολεμική” και δεν χρειάζεται… περαιτέρω περιγραφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στα Νέα

“Τα Νέα του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν σήμερα άλλη μια δημοσκόπηση, που δίνει άλλη μία… διαστημική διαφορά υπέρ της Ν.Δ.

Δεν έφτανε, όμως, αυτό στην εφημερίδα της τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον τίτλο της πανηγυρίζει την… οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. βρίσκεται «στο ψηλότερο σημείο της τριετίας». Με αποτέλεσμα να τους διαψεύσει και να τους επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης, Στράτος Φαναράς.

Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ.

Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του”.

Η ανάρτηση του Στράτου Φαναρά, στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Βλέπω στο διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο των “Νέων” που φιλοξενεί τη μηνιαία έρευνα της Metron Analysis.
Και διαβάζω επί λέξει στο πρώτο bullet που παρουσιάζει την έρευνα το εξής: “στο υψηλότερο σημείο της τριετίας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ”.
Είναι λάθος.
Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας είναι αθροιστικό τους ποσοστό και όχι η διαφορά τους.
Λυπάμαι πολύ γι αυτό και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για αβλεψία η οποία δεν υπάρχει και στις μέσα σελίδες”.

Δείτε την ανάρτηση

Βλέπω στο διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο των "Νέων" που φιλοξενεί τη μηνιαία έρευνα της Metron Analysis. Και διαβάζω επί…

Gepostet von Stratos Fanaras am Freitag, 23. November 2018

Στο διαδίκτυο, μάλιστα, υπάρχουν πολλές αναρτήσεις που με παλαιότερα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, που παρουσιάζουν ποσοστά με μεγαλύτερες διαφορές από αυτήν που δημοσιεύθηκε χθες, Σάββατο 24.11.2018.

εκλογές Κυβέρνηση

Επεισόδιο δεύτερο – Ο Νίκος Μπελαβίλας και η προσωπική επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις εκλογές

Σήμερα, Κυριακή 25.11.2018, ήρθε και το δεύτερο επεισόδιο. Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το newsit.gr, ο Νίκος Μπελαβίλας είναι ο “εκλεκτός” του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο Πειραιά, στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

Κι ενώ το ρεπορτάζ έμενε στην υποψηφιότητα που έχει πια “κλειδώσει”, ο ίδιος ο Νίκος Μπελαβίλας, με ανάρτησή του στο Facebook επιβεβαιώνει την είδηση, εξαπολύοντας όμως επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη προσωπικά, με αφορμή ένα δημοσίευμα των Παραπολιτικών που είχε τίτλο “Θρίλερ με την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα στον Πειραιά”.

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει πως… δεν υπάρχει κανένα θρίλερ, αφού η υποψηφιότητά του έχει “κλειδώσει” ασκώντας κριτική για τους… ψιθύρους, με εκφράσεις “βαριές”.

Αναλυτικά ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρει:

“Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake “θρίλλερ” για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Τώρα αρχίζει το αληθινό θρίλλερ για τον ίδιο. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος:Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία“.

Δείτε την ανάρτησή του

εκλογές Κυβέρνηση Μαρινάκη

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις