Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μακρόν στην Αθήνα: Το τετ α τετ Μπριζίτ Τρονιέ – Σίσσυς Παυλοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Μακρόν στην Αθήνα: Το τετ α τετ Μπριζίτ Τρονιέ – Σίσσυς Παυλοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (07.09.2017) ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μπριζίτ Τρονιέ, οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας υποδέχθηκαν στην Ηρώδου Αττικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, Σίσσυ.

Η επίσημη τελετή υποδοχής περιλάμβανε την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών.

Εν συνεχεία, οι δύο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, διέσχισαν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για να μεταβούν εντός του κτιρίου, όπου θπραγματοποιήθηκε παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Κατόπιν έγιναν δηλώσεις των δύο Προέδρων στον Τύπο, για να ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μπριζίτ Τρονιέ

Φωτογραφία Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις