Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μαξίμου για συλλαλητήριο: Η συντριπτική πλειοψηφία το είδε από την τηλεόραση

συλλαλητήριο Μάρδας

Με επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα.

«Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Το Μαξίμου, όμως, σημειώνει πως ούτε… “σεισμός” έγινε, ούτε εκατομμύρια διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

Μαξίμου: Ευσεβείς πόθοι Σαμαρά και Μητσοτάκη

«Ο “σεισμός” και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Κατά την κυβέρνηση «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες». Και αυτή (σ.σ. η συντριπτική πλειοψηφία), «ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».

Μόνο πατριωτική ευθύνη

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη. Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις