Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαξίμου: Η νέα γραμμή της ΝΔ για Novartis είναι η παραγραφή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να παραγραφούν αδικήματα τα οποία εμπλέκουν υπουργούς για το σκάνδαλο της Novartis βλέπουν πίσω από την τοποθετήσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης τα στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Βλέπουμε ότι οι κύριοι  Βενιζέλος, Αθανασίου, Γεωργιάδης, έχουν αλλάξει την πολιτική υπερασπιστική τους τακτική», είπε σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Από κει που μιλούσαν για τη «μεγαλύτερη σκευωρία», πράγμα βαθύτατα προσβλητικό για την ίδια τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ακριβώς επειδή βλέπουν ότι η έρευνα προχωρά και υπάρχουν στοιχεία που εγείρουν τεράστια ερωτηματικά, μιλούν πλέον καθαρά για παραγραφή» κατέληξε ο υπουργός.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ισχυρίζονται ότι η δήλωση του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στην ΕΡΤ ότι «ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού η δωροδοκία» εντάσσεται στο επιχείρημα ότι οι μίζες πήγαιναν σε υπουργούς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

«Είναι προφανές λοιπόν, ότι για αυτό το λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 (ευθύνη υπουργών) στη Συνταγματική Αναθεώρηση» λένε οι ίδιοι άνθρωποι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «όταν ( ΝΔ και ΚΙΝΑΛ)  δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα τότε το άρθρο 86 πρέπει να αλλάξει αλλά όταν βρίσκονται ενώπιον ερευνών της Δικαιοσύνης το μόνο που κάνουν είναι τελικά να κρύβονται πίσω από αυτές τις κατάπτυστες διατάξεις της ατιμωρησίας που οι ίδιοι θέσπισαν πριν καμιά 20ριά χρόνια ακριβώς για να μη βρίσκονται σε δύσκολη θέση σε υποθέσεις όπως είναι και η υπόθεση Novartis που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης».

Επί της ουσίας του εάν είναι παραγεγραμμένα ή όχι τα αδικήματα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι η δωροδοκία, «τουλάχιστον με βάση την ερμηνεία που κάνει και η εισαγγελική αρχή, δεν είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού αλλά απλώς και μόνο ευκαιρία. Αυτό το δέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των ποινικών θεωρητικών. Επομένως είναι αρμοδιότητα της Εισαγγελίας και το αδίκημα δεν είναι παραγεγραμμένο».

Ο υπουργός επεσήμανε ακόμα ότι «ούτε στις υποθέσεις Παπαγεωργόπουλου ή Τσοχατζόπουλου είχαν βρεθεί κινήσεις λογαριασμών ή χρήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι ο κάθε φορά Δικαστής δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεσή του για να καταλήξει στην απόφασή του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις