Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαξίμου: Να διώξει τον Αθανασίου ο Μητσοτάκης

Μαξίμου: Να διώξει τον Αθανασίου ο Μητσοτάκης
Φωτογραφία InTime News

Μια φράση που φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πως «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» προκαλεί σάλο και επίθεση από το Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δεν έχει την ίδια άποψη, να διώξει τον βουλευτή του.

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστική για τους… τόνους που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο νέο επεισόδιο στην κόντρα της με τη Νέα Δημοκρατία. Το Μαξίμου κάνει λόγο για περισσό θράσος του Χαράλαμπου Αθανασίου και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να αποσαφηνίσει τη θέση του.

«Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis. Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι “η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού” και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες», αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» συμπληρώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις