Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κόντρα Παπαδημούλη – Άδωνι για το βραβείο Ζαχάρωφ και τη Βενεζουέλα

Παπαδημούλης Γεωργιάδης Βενεζουέλα
Φωτογραφία Αρχείου

Η στάση που κράτησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατά τη διάρκεια της απονομής του βραβείου Ζαχάρωφ, από το ευρωκοινοβούλιο, στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας σχολιάστηκε έντονα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τα περί απομόνωσής του “fake news”. Το tweet του δεν έμεινε αναπάντητο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει!

Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε μετά από ένα tweet που έκανε ο Δήμητρης Παπαδημούλης. Θέλησε να “απαντήσει” σε όσους έκαναν λόγο για απομόνωσή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να… σχολιάσουν το tweet. Πεδίο αντιπαράθεσης η Βενεζουέλα.

Παπαδημούλης: Άθλιο fake news

Την περασμένη Τετάρτη (13.12.2017) έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η τελετή για την απονομή του βραβείου Ζαχάροφ. Δόθηκε στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Όταν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης της χώρας μπήκαν στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ άπαντες σηκώθηκαν όρθιοι για να τους χειροκροτήσουν, ο Δημήτρης Παπαδημούλης κράτησε μια διαφορετική στάση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παρέμεινε καθισμένος στη θέση του. Το video από τη στιγμή έκανε το γύρο του διαδικτύου και πολλοί έκαναν λόγο για απομόνωση του Έλληνα ευρωβουλευτή.

Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης πάντως, τονίζει πως δεν ήταν ο μοναδικός που είχε υποστηρίξει άλλη υποψηφιότητα για το βραβείο. Το ίδιο έκαναν οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και φυσικά της Αριστεράς. Και γι’ αυτό, η πρόταση να δοθεί το “Ζαχάρωφ” στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ήταν οριακή και πέρασε χάση στις ψήφους δεξιάς και ακροδεξιάς.

Την Παρασκευή (15.12.2017) ο ίδιος αποφάσισε να δώσει την απάντησή του μέσω Twitter. Χαρακτήρισε τα περί απομόνωσης άθλιο fake news. Και υποστήριξε ότι το βραβείο δόθηκε με τις ψήφους της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σοσιαλιστές-Πράσινοι-Αριστερά στήριξαν άλλες υποψηφιότητες κ όχι την απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Ήταν απόφαση με οριακή πλειοψηφία, με σύμπραξη Δεξιάς-Ακροδεξιάς. Κάποια ΜΜΕ, με εμφάνισαν ως δήθεν μόνο και απομονωμένο. Άλλο ένα άθλιο fake news!“, έγραψε.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δε μας λες για τη “βοήθεια” από τη Βενεζουέλα;

Ένας από τους πρώτους που σχολίασαν το tweet του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ “απάντησε” στον Δημήτρη Παπαδημούλη λέγοντάς του πως οι δικαιολογίας, δεν είναι πειστικές.

Και τον κάλεσε να πει «αν έχει πάρει και πόσα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ», ως “βοήθεια” από τον Μαδούρο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις