Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μανιαδάκης στην Προανακριτική: Τα διαμερίσματα, ο σκύλος, το FBI και οι πιέσεις

Μανιαδάκης στην Προανακριτική: Τα διαμερίσματα, ο σκύλος, το FBI και οι πιέσεις

Συνεχίστηκε και σήμερα η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Μανιαδάκης σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ότι την πρώτη φορά που του ασκήθηκαν πιέσεις η εισαγγελέας του είπε ποια είναι η επαπειλούμενη ποινή. Μάλιστα, όπως φέρεται να είπε ότι τον απείλησα πως θα βγει από το πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων γιατί άλλοι μάρτυρες έδωσαν πιο σημαντικά στοιχεία και πως εκείνος αντέτεινε ότι αυτά που έλεγαν εναντίον του ήταν ψέμματα. «Στην συνέχεια υπήρχαν πιέσεις», φέρεται να είπε ο κ. Μανιαδάκης και στο ερώτημα από ποιον φέρεται να απάντησε από την κυρία Τουλουπάκη. «Με πίεζε να δώσω στοιχεία. Με ρωτούσαν αν ευσταθούν αυτά που έγραφαν οι εφημερίδες για τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ.Σαμαρά. Εγώ τους έλεγα ότι δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι ήταν παράνομες πράξεις γιατί δεν ήταν», φέρεται να απάντησε.

Ο κ. Μανιαδάκης σύμφωνα με πληροφορίες είπε ακόμα ότι οι καταθέσεις δίνονταν σε διαμέρισμα της Μιχαλακοπούλου, στην ΓΑΔΑ, στην εισαγγελία αλλά και σε ένα αυτοκίνητο και πως σε αυτές τι συναντήσεις με τους εισαγγελείς δεν υπήρχαν ούτε γραμματείς ούτε και αστυνομικοί.

Φέρεται να είπε ακόμα απαντώντας σε ερώτηση για την εμπλοκή του στην υπόθεση ότι για να βρίσκεται στην Προανακριτική έχει κάνει λάθη αλλά πως είχε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. «Νομίζω ότι δεν έχω το προφίλ του ανθρώπου που μεταφέρει λεφτά σε βαλίτσες», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι όλα όσα έχει ζήσει είναι απίστευτα πως ήταν σαν κινηματογραφική ταινία και πως πιστεύει ότι υπήρχε συντονιστής σε όλα αυτά.

Στο ερώτημα αν οι τρεις εισαγγελείς του έδωσαν την εντύπωση ότι ερευνούν τα πολιτικά πρόσωπα ή το σύνολο της υπόθεσης φέρεται να απάντησε ότι τον ρωτούσαν για πολιτικούς επειδή τους γνώριζε και πως ότι συνέχισαν να τον ρωτούν για τον Ανδρέα Λοβέρδο παρότι δεν τον γνώριζε.

Για τις συναντήσεις που είχε με αστυνομικούς σε αυτοκίνητα ο κ. Μανιαδάκης είπε ότι τους ήξερε με το μικρό τους όνομα αν ήταν αυτό και επικοινωνούσε μαζί τους μέσω ενός κινητού τηλεφώνου που του είχε δώσει η αστυνομία. Υποστήριξε μάλιστα ότι έχει κρατήσει τα τελευταία μηνύματα που είχε λάβει.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Μανιαδάκης ερωτήθηκε για τις καταθέσεις του στους Αμερικανούς. Φέρεται να είπε ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς τον προέτρεψαν να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς. «Μου είπαν ότι και οι άλλοι δύο μάρτυρες συνεργάζονται με τους Αμερικανούς».

Φέρεται να είπε μάλιστα ότι οργανώθηκε το ταξίδι του στην Βιέννη και πήγε εκεί μόνος του αφού του είχαν κλείσει τα εισιτήρια από την Αμερική και το ξενοδοχείο το έκλεισε μόνος του. «Το ξενοδοχείο συνδεόταν με την αμερικανική πρεσβεία με μια πόρτα εσωτερική και εκεί κατέθετα, στην Πρεσβεία, για δυόμιση μέρες», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Φέρεται να είπε ακόμα ότι όλα αυτά ήταν σε γνώση των Ελλήνων εισαγγελέων και πως γνώριζαν και το περιεχόμενο της κατάθεσής του και το ίδιο έγινε και με την κατάθεσή του στο Νιού Τζέρσει.

Ακόμα, είπε ότι η συνάντηση έγινε με αμερικανό πράκτορα στην οδό Λουκάρεως στα γραφεία της εισαγγελίας.

Για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και απαντώντας στο ερώτημα αν τον γνωρίζει είπε ότι είναι γείτονες και πως τα σκυλιά τους παίζουν μαζί. «Τον έχω συναντήσει και στον μπαρμπέρη μας και στο μπακάλικο», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά γελώντας. Πρόσθεσε ότι δεν έχουν κάποια σχέση και δεν έχουν μιλήσει ποτέ. Στο ερώτημα αν γνωρίζει ποιος κατοικεί δίπλα στον κ. Παπαγγελόπουλο φέρεται να είπε ότι είναι το πατρικό του κ. Τσίπρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις