Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαραθώνιες καταθέσεις Πικραμμένου – Γεωργιάδη για Novartis

Μαραθώνιες καταθέσεις Πικραμμένου – Γεωργιάδη για Novartis

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στον Άρειο Πάγο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου, για την επονομαζόμενη σκευωρία στο σκάνδαλο της Novartis.

Ο κ. Πικραμμένος για πέντε ώρες κατέθετε ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου καθώς είναι ένα από δέκα πολιτικά πρόσωπα το όνομα των οποίων ενεπλάκη στο σκάνδαλο.

«Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση της Novartis σε ότι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων, κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και την σκαρφίστηκαν και έτσι η δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες» είπε ο κ. Πικραμμένος κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου.

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Κατάθεση Άδωνι Γεωργιάδη

Στον Άρειο Πάγο προσήλθε προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχω έρθει να καταθέσω για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και το μεγαλύτερο κίνδυνο που η δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό κατά τη γνώμη μου τη κυρία Τουλουπάκη και με ηθικό αυτουργό τον κ. Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Ειδικό Δικαστήριο όταν και εφόσον συνέλθει» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε πως «η ανακρίτρια του Συνταγματικού Συμβουλίου ερευνά μία πολύ σκοτεινή υπόθεση στο χώρο της Πολιτικής και της Δικαιοσύνης και ευχόμεθα να φωτίσει αυτήν και μετά να ακολουθήσει η Νέμεσις».

Η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη άρχισε μετά την αποχώρηση από τον Άρειο Πάγο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις