Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαραθώνιος Δένδια για μετά το ταξίδι στο Ισραήλ

Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον Αυστριακό Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Επίσης, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι συνομιλίες του κ. Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αυστρίας θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αυστρίας θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Εξάλλου σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Δένδιας θα έχει σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, J.-Y. LeDrian στις 21.30.
Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων J. Borrell, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου Συμβουλίου, όσο και του προσεχούς άτυπου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdullah bin Zayed Al Nahyan.
Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Chris van Hollen και Bob Menendez, στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις