Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Τα είπε έξω από τα δόντια μέσα στη Βουλή των Σκοπίων!

“Η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.” τόνισε από το βήμα της Βουλής στα Σκόπια η Μαρία Σπυράκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – ΠΓΔΜ στα Σκόπια, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μαρία Σπυράκη, αποσαφήνισε ότι το κόμμα της δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Σημείωσε, παράλληλα, ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη “μακεδονικής” εθνικότητας και γλώσσας.

Έπειτα από εκτενείς συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών στα Σκόπια, η κ. Σπυράκη επισήμανε ελλείψεις στην εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης που αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε..

Αποσπάσματα από την ομιλία της Μαρίας Σπυράκη στη Βουλή των Σκοπίων

“Δεν ήρθαμε εδώ για να εξωραΐσουμε την πραγματικότητα στο λαό της ΠΓΔΜ, αλλά να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε για την πραγματική κατάσταση. Η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.” είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της παραθέτοντας ως παραδείγματα την αδυναμία αντιμετώπισης της διαφθοράς, την έλλειψη ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και τις παραβιάσεις στην ελευθερία της έκφρασης.

“Είμαι από τη Μακεδονία και δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία στην Ελληνική Βουλή” τόνισε καταλήγοντας η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
9
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Προσβλητικό για τη Δημοκρατία το δίλημμα: Μητσοτάκης ή Ερντογάν»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να «τρομοκρατήσει την κοινωνία» και απέρριψε τα κυβερνητικά διλήμματα περί πολιτικής αστάθειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
6
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, με ακοστολόγητες υποσχέσεις» – «Εφιαλτικό σενάριο ακυβερνησίας»
Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το «τυφλό όχι» στη Συνταγματική Αναθεώρηση και σφοδρά πυρά στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ - «Διαψεύδονται όσοι προέβλεπαν πρόωρες κάλπες»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
151
Κόντρα Φλωρίδη με Δουδωνή: «Δες πώς κατάντησες, σε στηρίζει η Κωνσταντοπούλου» – «Είναι εξωκοινοβουλευτικός, να φύγει»
Ένταση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Ολομέλεια - Η απάντηση Φλωρίδη, η παρέμβαση Γεωργαντά και τα πυρά για τις προτάσεις της ΝΔ
Φλωρίδης και Δουδωνής 22