Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαρίν Λε Πεν στην Monde: «Ναί! Ελπίζω να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Μαρίν Λε Πεν στην Monde: «Ναί! Ελπίζω να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

– Έναν ανέλπιστο σύμμαχο βρίσκει στο πρόσωπο της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν ο Αλέξης Τσίπρας
– «Δεν είμαι ακροαριστερή ακτιβίστρια αλλά καλοσωρίζουμε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι νίκη του λαού κατά του ολοκληρωτισμού της ΕΕ», λέει μεταξύ άλλων
– Προσθέτει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την ομάδα των ευρωσκεπτικιστών
– Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στήριξη της Λε Πεν
– ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας Λε Πεν»
– ΣΥΡΙΖΑ: Υποδείξεις από το κόμμα του Μπαλτάκου και του Βορίδη δεν δεχόμαστε

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε στο πρόσωπο της Μαρίν Λε Πεν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Η επικεφαλής του ισχυρότατου ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, του Εθνικού Μετώπου, μίλησε στην εφημερίδα Le Monde και ευχήθηκε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου!

Η είδηση αυτή, που αναμένεται να προκαλέσει προβληματισμό στην Κουμουνδούρου κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

Η Μαρίν Λε Πεν, δήλωσε ότι δεν υπάρχει αντίφαση στο γεγονός η επικεφαλής της ακροδεξιάς στην Γαλλία να στηρίζει το κόμμα της Αριστεράς και άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα.

«Υπάρχει ένα ρήγμα στην Ευρώπη», εξηγεί και σημειώνει ότι «οι λαοί θα πρέπει να αναλάβουν, ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, που είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές. Έχω απόλυτη συνέπεια (σε αυτά που λέω). Αυτό δεν με κάνει ακτιβίστρια της ακροαριστεράς. Εμείς δεν συμφωνούμε με το σύνολο του προγράμματός τους και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη μετανάστευση. Θα χαρούμε, όμως, για τη νίκη τους».

«Εν ολίγοις», συμπεραίνει η Monde, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει, κατά την άποψη της Μαρίν Λεπέν, στην ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών… Και αυτό παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η υποστήριξη αυτή σε μια αντίθετη πολιτική οικογένεια, είναι θέμα συγκεκριμένης τακτικής και δεν προορίζεται στο να γενικευθεί», λέει η Monde, φέρνοντας για παράδειγμα το ότι στην Ισπανία, η Μ. Λεπέν έχει εκφράσει την ευχή μερίδα της κυβερνώσας δεξιάς, να δείξει κουράγιο αποφεύγοντας την πλήρη υποστήριξη στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τοποθέτηση της Μαρίν Λεπέν (υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ) της προσφέρει για ακόμα μια φορά, την ευκαιρία «να μπερδέψει τα χαρτιά και θολώσει τα πολιτικά δεδομένα. Δεν έχει τίποτε το αθώο το γεγονός ότι δίνει άφεση στην άκρα αριστερά. Είναι ένα επιπλέον στοιχείο στη στρατηγική της για την αποδαιμονοποίηση (του κόμματός της). Διότι όσο μεγαλύτερη είναι η σύγχυση, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπισθεί το ΕΜ γι’ αυτό που πραγματικά είναι, ήτοι ένα ακροδεξιό κόμμα», λέει η Monde.

Ειδικά, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η υποστήριξη της Μαρίν Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπει τον διαχωρισμό της από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι η πρώτη φορά που κοιτάζει προς την άκρα αριστερά. Ήδη, από τις αρχές του 2000, η Μαρίν Λεπέν κοιτάζει προσεκτικά τι γίνεται στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, καταλήγει η Monde.

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!
Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».

ΣΥΡΙΖΑ: Υποδείξεις από το κόμμα του Μπαλτάκου και του Βορίδη δεν δεχόμαστε

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του απαντάει στη ΝΔ: «Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς.»

Αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή σχολιάζοντας σημερινή δήλωση της Marine Le Pen στην εφημερίδα Le Monde: «Ναι. Ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε