Πολιτική

Μαρινάκης: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ψηφιστεί παρά τις μειοψηφικές αντιδράσεις

Το μήνυμα πως το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ψηφιστεί παρά τις μειοψηφικές αντιδράσεις εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (29.01.24).

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, «πρόκειται για μία εμβληματική μεταρρύθμιση. Οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές. Το νομοσχέδιο θέλουμε να ψηφιστεί και θα ψηφιστεί. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, πρέπει και σε αυτό το θέμα να φύγουμε μπροστά, έχουμε καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια». 

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο ίδιος επεσήμανε πως «οι παρεμβάσεις των αγροτών είναι συνεχείς. Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όλων των υπουργείων είναι ανοιχτή, η κυβέρνηση δεν κλείνει τα αυτιά της και τα μάτια της, μέσα από τον διάλογο προχωρούν οι αποζημιώσεις, για παράδειγμα. Σίγουρα αυτό που βλέπουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα αυξημένα κόστη, η εισαγόμενη ακρίβεια».

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη στάση του Μάκη Βορίδη, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως δεν τίθεται «κανένα θέμα συνταγματικότητας για τον κ. Βορτίδη». Όπως δήλωσε, «διατυπώνει απόψεις του, οι οποίες έγιναν γνωστές πριν γίνει υπουργός Επικρατείας. Το νομοσχέδιο είναι απολύτως συνταγματικό. Εμείς δεν νομοθετούμε προεκλογικά ή μετεκλογικά. Εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας… Δεν έχουν ακουστεί αντιρρήσεις από το σύνολο του πολιτικού κόσμου». 

Σχετικά με την «απάντηση» της κυβέρνησης σε ενδεχόμενες ανάλογες τοποθετήσεις υπουργών, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας δούμε πως θα τοποθετηθούν τα μέλη του υπουργικού, ας μην προδικάζουμε τις τοποθετήσεις τους. Είμαστε αισιόδοξοι πως και αυτό το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε κίνδυνο τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα με το Ισραήλ μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
Η κλιμάκωση του πολέμου θα ανατρέψει την παγκόσμια ισορροπία, με τον φόβο για νέα ενεργειακή κρίση να χτυπά «κόκκινο συναγερμό» διεθνώς
ΚΥΣΕΑ 3
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κύπρου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, τις παραμέτρους ασφαλείας και τις ενδεχόμενες συνέπειες για την περιφερειακή σταθερότητα
Συνάντηση του Πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδης