Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μάρμαρα του Παρθενώνα: “Θεσμικώς δίκαιος και ηθικώς επιβεβλημένος ο αγώνας” λέει ο Παυλόπουλος!

μάρμαρα του Παρθενώνα
Φωτογραφία: Intime

Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Επανένωσης για τα μάρμαρα του Παρθενώνα που συγκροτήθηκε με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά το πέρας της τελετής για τα μάρμαρα του Παρθενώνα απονεμήθηκε στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον κ. Βερβεσό αναμνηστική πλακέτα.

μάρμαρα του Παρθενώνα

Τι είπε ο Παυλόπουλος για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα της δικαίωσης δηλαδή της επιστροφής για τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς ο αγώνας της επιστροφής των γλυπτών είναι ένας δίκαιος αγώνας και πρέπει όλη να τον στηρίξουμε.

Η παγκόσμια διανόηση είναι μαζί μας, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν στηρίζει την άποψη του Βρετανικού Μουσείου.

Ο παγκόσμιος πολιτισμός επιβάλλει την επιστροφή τους, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, γιατί είναι το μοναδικό μνημείο παγκόσμια, είναι «το Μνημείο» παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι ζήτημα παγκόσμιου πολιτισμού η επιστροφή τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μουσείου Ακροπόλεως, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, σε σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιστραφούν στην πατρίδα μας τα γλυπτά και αναφέρθηκε σε ιστορικά δεδομένα.

μάρμαρα του Παρθενώνα

Από την πλευρά του, ο κ. Βερβεσός ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο, εξ ονόματος του δικηγορικού σώματος, για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας, καθώς «πρόκειται για ενέργεια υψηλού εθνικού συμβολισμού, που τιμά το δικηγορικό σώμα και δείχνει σε όλους το δρόμο της ενότητας στη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων».

Ο κ. Βερβεσός, τόνισε επίσης για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

«Όπως και αν έχει το πράγμα, δεν μπορούμε όμως να παραβλέπουμε την μία και μόνη ιστορική και νομική αλήθεια: ότι στην πραγματικότητα η υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι υπόθεση αρχαιοκαπηλείας.Για εμάς, λοιπόν, η διαπραγμάτευση αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση συμφερόντων, είναι διαπραγμάτευση αρχών. Γι’ αυτό και επιμένουμε τόσο στην ανάδειξη και εδραίωση τόσο της ιστορικής αλήθειας, όσο και της νομικής βασιμότητας των θέσεών μας. Και τούτο είναι εθνική επιταγή».

Στο τέλος της έκδήλωσης, εξελέγη η εκτελεστική επιτροπή η οποία θα συντονίζει τις επόμενες κινήσεις και ενέργειες της εθνικής αυτής προσπάθειας που ανέλαβε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Φωτογραφίες: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις