Πολιτική

Μάσκα και στην Βουλή! Η απόφαση του Προέδρου για το πότε θα είναι υποχρεωτική

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και μετά από σύσταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποχρεωτική για υπουργούς και βουλευτές η χρήση μάσκας. 

Πιο αναλυτικά: Mε υποχρεωτική τη μάσκα θα διεξάγονται από σήμερα οι συνεδριάσεις της Βουλής τόσο της Ολομέλειας όσο και των κοινοβουλευτικών επιτροπών του Σώματος. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αποδέχθηκε την σχετική οδηγία προστασία της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής, όπου πρότεινε στις συνεδριάσεις της Βουλής, όπου συμμετέχει μεγάλος αριθμός βουλευτών, να είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στην Ολομέλεια και με την έναρξη του νομοθετικού έργου όλοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί φορούν μάσκα. Το ίδιο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ΟΔΙΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στην αυριανή ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία.

Η μάσκα λοιπόν μπαίνει και στην Βουλή με επίσημη απόφαση. Από την αρχή της πανδημίας και προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας έχει τοποθετηθεί ειδικό πλέξιγκλας στο βήμα της Βουλής προκειμένου να είναι προστατευμένοι οι γραμματείς που κάθονται ακριβώς από κάτω. Επίσης παντού υπάρχουν αντισηπτικά.

antisiptika

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 117
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 16