Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Με Bella Ciao, Πρωτομαγιά, Λαμπράκη και… Τζορτζ Φλόιντ το video του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις

Με Bella Ciao, Πρωτομαγιά, Λαμπράκη και… Τζορτζ Φλόιντ το video του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις

Υπό τους ήχους του Bella Ciao και τίλτο «Η ιστορία των διαδηλώσεων είναι η ιστορία του κόσμου», ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα video κατά του νόμου που ψηφίζεται απόψε για τις διαδηλώσεις.

Το video του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με εικόνες από την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, ακολουθεί η Πρωτομαγιά του ’36 στη Θεσσαλονίκη με την εμβληματική φωτογραφία της μάνας που θρηνεί πάνω από το πτώμα του παιδιού της, οι εικόνες από τα Δεκεμβριανά το ’44, την 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και την επίσης εμβληματική φωτογραφία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στη συνέχεια, το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εικόνες από τις διαδηλώσεις της Νεολαίας Λαμπράκη, από τη διαδήλωση για τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα το ’65, από το Χημείο στη Θεσσαλονίκη το ’67, τον Μάη του ‘68’, την πορεία για το Πολυτεχνείο το ’80 αλλά και το 2006 και το 2012, τις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα το 1991, τις διαδηλώσεις για τη G8 στη Γένοβα το 2001, τα χημικά στον Μανώλη Γλέζο το 2010, τους Αγανακτισμένους, τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα το ’11, την εισβολή των αστυνομικών στο Μετρό την ίδια χρονιά.

Το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ «ντύνουν» και εικόνες από διαδηλώσεις εκτός Ελλάδας: τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς το 2019.

Με κόκκινα γράμματα να εμφανίζονται στην οθόνη και να σχηματίζουν τη φράση «δεν θα περάσει», το βίντεο καταλήγει στις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Και κλείνει με τη φράση: «Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δεν θα περάσει».

Δείτε το video

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις