Πολιτική

Mε αιτήματα από τα… αποδυτήρια άρχισε η συνεδρίαση στις Επιτροπές του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Με αιτήματα της Αντιπολίτευσης από τα... αποδυτήρια άρχισε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου επί του νομοσχεδίου με την μορφή του Κατεπείγοντος για τα νέα προαπαιτούμενα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια διαδικασία, αυτή του Κατεπείγοντος, που εφόσον εγκριθεί, κάτι που είναι βέβαιο από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα γίνει αύριο και γύρω στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ψήφισή του.

Πάντως, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από νωρίς το πρωί με γραπτή του δήλωση ζητά από τις Επιτροπές της Βουλής κατ’ εξαίρεση – καθώς στα νομοσχέδια με Κατεπείγον χαρακτήρα δεν προβλέπεται στον Κανονισμό της Βουλής- να υπάρξει ακρόαση φορέων.
Χαρακτηριστικά στην δήλωσή του αναφέρει: «Η κατάχρηση, εκ μέρους της Κυβέρνησης της διαδικασίας του Κατεπείγοντος για την ρύθμιση και νομοθέτηση σοβαρών ζητημάτων, υποβαθμίζει το νομοθετικό έργο, θέτει προσκόμματα για τον απαιτούμενο διάλογο στη Βουλή και κυρίως αποκλείει την κοινωνία από το να συμμετέχει σ αυτή την κρίσιμη διαδικασία.
Μολονότι, τυπικά ο Κανονισμός της Βουλής, δεν προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή των Φορέων στη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλώ τους συναδέλφους όλων των Κομμάτων και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών να αποδεχθούν την πρόταση για την πρόσκληση, ενός περιορισμένου έστω αριθμού παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων κατά τη διαδικασία συζήτησης του ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών. Άλλωστε, παρόμοια πρότασή μου υιοθετήθηκε κατά τη συζήτηση του προηγούμενου κατεπείγοντος ν/σ των προαπαιτούμενων”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
25
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6