Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Με κόντρες η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή

Με κόντρες η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή

Με τις πρώτες κόντρες μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κατατέθηκε σε ψηφιακή μορφή και φέτοςστην Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός για το 2019 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καλώντας τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκης στην έδρα, μίλησε για μια εμβληματική στιγμή καθώς είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μίλησε για ένα προϋπολογισμό που θα νοηματοδοτήσει την ουσιαστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ο λόγος όμως δόθηκε για ένα μικρό σχόλιο και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.  Από τη ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας  σχολίασε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποφύγει την θριαμβολογία και είπε ότι η ΝΔ χαιρετίζει τη μη περικοπή των συντάξεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σχολίασε ότι θα πρέπει να μιλούμε με ειλικρίνεια γιατί  έχουν υπογραφεί πολλές δεσμεύσεις για τα επόμενα μεταμνημονιακά  χρόνια. «Ο προϋπολογισμός σας έχει την επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων. Εκεί που μιλάγαμε για ελλείμματα όλα τα προηγούμενα χρόνια τώρα μιλάμε για ανέφικτα πλεονάσματα άνω του 3,5%. Πρέπει προσπαθήσουμε για βιώσιμα πλεονάσματα, να πέσουν να πέσει στο 2% για να γίνει ο προϋπολογισμός αναπτυξιακός . Όχι  να παίρνουμε 10 και να δίνουμε ένα»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης από την δική του μεριά είπε πως  αυτή η ιστορία της μεταμνημονιακής εποχής είναι ιστορία που θα πρέπει να σταματήσει. Μεταμνημονιακή εποχή με 700 μνημονιακούς νόμους να ισχύουν στο ακέραιο. «Μεταμνημονιακή εποχή με σιδερένια πυγμή  είναι μύθος», είπε και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε ως  ένας σκληρό και βαθιά ταξικό προϋπολογισμό, που παίρνει  πολλά περισσότερα δις από τα λαϊκά στρώματα. «Πανηγυρίζετε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κόβονται οι συντάξεις όταν εσείς έχετε κόψει ο καθένας σας από 15 φορές τα προηγούμενα χρόνια τις συντάξεις τους Αυτό είναι αίσχος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Γιώργος Αμυράς μίλησε για έναν μεταμνημονιακό προϋπολογισμό που έχει όμως ενισχυμένη εποπτεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απάντησε στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «χαίρομαι που η αντιπολίτευση χαιρετίζει την μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης για την μη μείωση των συντάξεων,  ενώ για τον προϋπολογισμό είπε πως είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που αλλάζει το δημοσιονομικό μείγμα που κάνει  το πρώτο κρίσιμο βήμα κρίσιμο βήμα αλλαγής μείγματος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις