Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Με ομιλία Μητσοτάκη η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Με ομιλία Μητσοτάκη η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
Φωτογραφία αρχείου InTime

Με γεμάτη ατζέντα συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ (10.30 π.μ.), τις εργασίες της οποίας θα ανοίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα απαντήσει μεταξύ άλλων στη χθεσινοβραδινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Αναμένεται έτσι να εκλεγεί η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, αλλά και να ενημερωθούν βουλευτές και στελέχη από τους αρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό, το ασφαλιστικό και άλλα θέματα αιχμής του κυβερνητικού έργου και της επικαιρότητας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει σε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ θα επαναλάβει πως θέλει το κόμμα να λειτουργεί ως ζωντανός μηχανισμός και να έχει επαφή με την κυβέρνηση και να αλληλοσυμπληρώνονται. Επίσης, θα περιγράψει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα, πριν πάρουν το λόγο υπουργοί, αλλά και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και αυτοδιοικητικά στελέχη που αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου, ωστόσο ουδείς εξ αυτών είχε ζητήσει εκ των προτέρων να γραφτεί στον κατάλογο των ομιλητών.

Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία

Από τη συνεδρίαση θα προκύψει, παράλληλα, και η νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, η οποία θεωρείται το ανώτερο κομματικό όργανο. Θα υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο και οι υποψηφιότητες είναι συγκεκριμένες, καθώς οι επαφές του γραμματέα της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου οδήγησαν σε συναινετικές διαδικασίες και αντιπροσωπευτικές υποψηφιότητες για την Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία, μεταξύ άλλων, καλείται να προχωρήσει δομικές αλλαγές στις οργανώσεις της ΝΔ κατά τόπους, ούτως ώστε να ταυτίζονται με τις εκλογικές περιφέρειες του νέου εκλογικού νόμου.
Συνολικά έχει 16 μέλη, εκ των οποίων οκτώ είναι ex officio και άλλα τέσσερα κοινοβουλευτικά και τέσσερα μη κοινοβουλευτικά. Τα ex officio μέλη είναι ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αντιπροέδροι, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Ο γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Στεργίου. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης. Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σπήλιος Λιβανός και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Ποιοι αναμένεται να εκλεγούν

Σε ό,τι αφορά τα κοινοβουλευτικά μέλη αναμένεται να εκλεγούν οι Βασίλης Σπανάκης, Μαρία Κεφάλα, Γιάννης Οικονόμου και Περικλής Μαντάς. Οι μη κοινοβουλευτικοί είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος εκπροσωπεί το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο οποίος εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο και προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα. Η πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Μαρία Σαρηγιαννίδη, η οποία ασφαλώς εκπροσωπεί τη νέα γενιά του κόμματος. Και ο επιχειρηματίας, Ιωάννης Πολιτόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται, μάλιστα, στο εξωτερικό και άρα εκπροσωπεί τους Έλληνες της διασποράς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις