Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Με τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Με τον πρώην υπουργό κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κοντογιαννόπουλο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη (13.12.2018).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε από τον 76χρονο Βασίλη Κοντογιαννόπουλο τις προτάσεις του για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον έμπειρο πολιτικό και τον προσκάλεσε στο Συνέδριο της ΝΔ.

Βασίλης Κοντογιαννόπουλος: Μακρά πολιτική πορεία

Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1942. Πατέρας του ήταν ο Νικόλαος Κοντογιαννόπουλος, που διετέλεσε κι εκείνος βουλευτής Ηλείας. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο Παρίσι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Πολιτική σταδιοδρομία

Μετά την πτώση της Χούντας πολιτεύτηκε με την Νέα Δημοκρατία με την οποία εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής από το 1974 μέχρι το 1996.

Διετέλεσε υφυπουργός παιδείας κατά την διάρκεια των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη.

Ανέλαβε υπουργός Παιδείας πρώτη φορά κατά την οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη και δεύτερη φορά το 1990 στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το 1998 διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία και στην συνέχεια προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχθηκε βουλευτής στη Β΄Αθηνών στις εκλογές του 2000.

Τον Ιούλιο του 2003 έγινε υφυπουργός Υγείας & Πρόνοιας στην κυβέρνηση Σημίτη.

Το 2008 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος Δράση το οποίο συμμετείχε μόνο στις Ευρωεκλογές του 2009 και δεν εξέλεξε κανέναν Ευρωβουλευτή.

Τον Ιούλιο του 2009 αποχώρησε από τη Δράση.

Αιμίλιος Περδικάρης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις