Site icon NewsIT

Μεϊμαράκης: Στο τραπέζι το όνομα Δραγασάκη – “Είναι σοβαρός και συνεργάσιμος”

21.08.2015 | 12:08
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποφασισμένος να συνεργαστεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρ’ όλα όσα τους χωρίζουν, για να μη γίνουν εκλογές δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 13:30 ορίστηκε το ραντεβού με την Πρόεδρο της Βουλής, στις 18:00 με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέλαβε τη διερευνητική εντολή και μια από τις πρώτες του κινήσεις θα είναι να συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για να ενημερωθεί για την δύναμη των κομμάτων και διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ακόμα και με ψήφο ανοχής και επικεφαλής πρόσωπο προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι τον Αλέξη Τσίπρα.

Προκειμένου να μη γίνουν εκλογές, που όμως είπε στις δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα είναι καταστροφικές για τη χώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, με πρωθυπουργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, έριξε στο τραπέζι το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη. “Μίλησα για τον κ. Δραγασάκη γιατί είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι συνεργάσιμος, συνεννοήσιμος, σοβαρός και ξέρει τα οικονομικά”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Τουλάχιστον τρεις φορές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε πως “θα καλέσω τον κ. Τσίπρα στο γραφείο μου” σε μια προσπάθεια να… “πικάρει” τον πρωθυπουργό. “Κάλεσα τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά παραιτείται. Στις προθέσεις μου είναι να τον καλέσω στο γραφείο μου να τον ρωτήσω τι θα κάνει αν μετά τις εκλογές είναι δεύτερος”, σημείωσε.

Τόνισε δε ότι όχι μόνο θα συναντήσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά εκείνη, ως τρίτη πολιτειακή παράγοντας πρέπει να έχει γνώμη και να την πει δημόσια “ειδικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα τι μας χωρίζει”.

“Θα την παροτρύνω να συναντηθεί και η ίδια με αρχηγούς κομμάτων για να αποφύγουμε όλα τα αρνητικά που θα φέρει η εκλογική διαδικασία”, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως. “Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση υπηρεσιακή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην προβεί σε ενέργειες που αντιβαίνουν αυτής της κατάστασης.

Τις επόμενες ώρες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έχει από χθες πει ότι θα δει και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version