Πολιτική

Μειώνονται κατά 17% τα διόδια της Πελασγίας από την 1η Οκτωβρίου

Την μείωση της τιμής των διοδίων της Πελασγίας κατά 17%, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Κιλελέρ όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός είπε: «Επιτρέψτε μου μια ανακοίνωση συμβολικού χαρακτήρα η οποία δείχνει πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανταποδοτικότητα. Προέκυψε όφελος για το ελληνικό δημόσιο από την αναχρηματοδότηση της σύμβασης παραχώρησης του έργου Μαλιακού – Κλειδί. Επεσαν τα επιτόκια και βρεθήκαμε με όφελος περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ».

Και συνέχισε: «Αποφασίσαμε με τον υπουργό Υποδομών να επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στην ελληνική κοινωνία. Έτσι, θα μειώσουμε τα διόδια από Πελασγία μέχρι το Κλειδί περίπου 17% για τα αυτοκίνητα με 2,8 έως 3 ευρώ συνολικό όφελος γι όλη αυτή τη διαδρομή. Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο να επιστρέψουμε τα χρήματα στην ελληνική κοινωνία.  Πρόσθεσε ότι και όποιος μετακινείται από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη θα έχει τέτοιο όφελος.

«Η μείωση θα ισχύσει από την 1/10 έως τα τέλη 2025. Νομίζω αποτελεί μια μικρή ένδειξη του πως αντιλαμβανόμαστε την ανταποδοτικότητα – αφορά μετακινήσεις στον πιο πολυσύχναστο δρόμο», είπε χαρακτηριστικά. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μπάλα στην εξέδρα – Οι απειλές Βορίδη και Αυγενάκη έπιασαν τόπο
«Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αποφύγει τη συζήτηση για τις ποινικές ευθύνες» αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης
Ο Κώστας Ζαχαριάδης 2
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 μέχρι σήμερα η πρόταση της ΝΔ - Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στόχος είναι «να αναζητηθούν και να ερευνηθούν όλες οι παθογένειες, να εντοπιστούν τα προβλήματα και να υπάρξει πλήρης κάθαρση και διαφάνεια, προς όφελος του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα»
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ 205