Πολιτική

Μέρκελ: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας και θα συνεργαστούμε – Σόιμπλε: Παράταση ναι, κούρεμα όχι!

Να σεβαστεί τις συμφωνίες που υπάρχουν ζητά από τη νέα ελληνική κυβέρνηση η Άνγκελα Μέρκελ, που δηλώνει έτοιμη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όταν θα σχηματιστεί, δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ. Περιμένει, ωστόσο, ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τις ήδη συναφθείσες συμφωνίες.

«Είναι σημαντικό για μάς τα μέτρα της νέας κυβέρνησης να στοχεύουν στη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και επανέλαβε ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω της εκπροσώπου του Μαριάνε Κοτέ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης αλλά αποκλείει το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ή αναδιάρθρωσής του.

«Αυτό (σσ: η επιμήκυνση του προγράμματος) είναι σίγουρα μια πιθανότητα ή μια επιλογή και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά σε κάθε συζήτηση», δήλωσε η κ. Κοτέ και πρόσθεσε ότι «όπως πάντα, εξαρτάται από το πώς θα διατυπωθεί ένα τέτοιο αίτημα και από το γενικότερο πλαίσιο- αλλά είναι κατ΄αρχήν μια επιλογή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Εκλογές 2015 – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό
Greek election 2015 results: Greek legislative parliamentary election results

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 25
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρινάκης από τη Θεσσαλονίκη: Η διασύνδεση με την Κύπρο θα προχωρήσει – Τι είπε για τεκμήρια και τα μέτρα της ΔΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια των νέων σταθμών αλλά και σε όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Θεσσαλονίκη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
92