Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μέρκελ: Η Ελλάδα έκανε μεγάλη πρόοδο – Μπορεί να βασίζεται στη Γερμανία

Μέρκελ: Η Ελλάδα έκανε μεγάλη πρόοδο – Μπορεί να βασίζεται στη Γερμανία

Λίγες ώρες πριν “πατήσει”… Αθήνα για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2014, η Άνγκελα Μέρκελ στέλνει μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο αναφέρει η καγκελάριος της Γερμανίας σε δήλωσή της στην εφημερίδα Καθημερινή. Η Άνγκελα Μέρκελ αναγνωρίζει μεν τη δύσκολη πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια, αλλά επί της ουσίας στέλνει και μήνυμα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Όλη η δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον. Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις