Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μέσα Νοεμβρίου επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών

Μέσα Νοεμβρίου επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών

Την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, επιβεβαίωσε σήμερα η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Η Α. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, η οποία έληξε στις 27 Οκτωβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο, έγιναν «εποικοδομητικές συζητήσεις» οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.

Η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι «όλες οι πλευρές έχουν δεσμευτεί να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το συντομότερο δυνατό».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει προοπτική να ανοίξει η συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος πριν από το τέλος του χρόνου, όπως είχε αναφέρει ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι η Επιτροπή εργάζεται βάσει της συμφωνίας του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε