Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

«Μέσα» στο debate: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες και η αποκάλυψη της Μάρας Ζαχαρέα για Τσίπρα – Μητσοτάκη

«Μέσα» στο debate: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες και η αποκάλυψη της Μάρας Ζαχαρέα για Τσίπρα – Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι δηλώσεις που έκαναν οι έξι δημοσιογράφοι μετά την ολοκλήρωση του debate των πολιτικών αρχηγών, που πραγματοποιήθηκε εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. 

Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA) βρέθηκαν ενώπιον του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου και του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. 

“Θεωρώ ότι ήταν μια συζήτηση η οποία είχε καλές στιγμές, βγήκαν ειδήσεις, υπήρχε ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα. Πρέπει να σας πω ότι ακόμα και όταν δεν φαίνονταν στην κάμερα υπήρχε ένα κλίμα και μια ατμόσφαιρα μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ και αυτό το οποίο κατάλαβα εγώ τουλάχιστον είναι ότι καίγονται να έχουν μια κουβεντούλα μεταξύ τους. Δηλαδή όσο μπορούσαν ο ένας πέταγε την σπόντα του και επίσης είχε ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τις εκφράσεις που ίσως να μην φαίνονταν στις κάμερες και τις γκριμάτσες όταν μίλαγε ο ένας και έλεγε μια αιχμή για τον άλλον. Πως αντιδρούσε και ο άλλος, με σταυρωμένα τα χεράκια στο τραπέζι, αλλά το πρόσωπο έδειχνε και αποδοκιμασία και επιδοκιμασία ανάλογα με τη στιγμή. Ήταν ενδιαφέρον”.

“Στα διαλείμματα δεν θα έλεγα ότι μίλησαν ιδιαίτερα. Αυτό το οποίο έπιασε λίγο το αυτί μου στο τελείωμα είναι, νομίζω, ότι ο κ. Τσίπρας είπε προς τον κ. Μητσοτάκη να κάνουν τελικά και το debate οι δυο τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση“, συμπλήρωσε η Μάρα Ζαχαρέα αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

“Το κλίμα ήταν πολύ καλό και φιλικό. Ευγενικό. Τσίπρας και Μητσοτάκης αντάλλαξαν και δυο κουβέντες», είπε από την πλευρά του ο συντονιστής της βραδιάς Γιώργος Κουβαράς. «Υπήρξαν σχόλια, μια δυο ματιές και σχόλια. Ο πιο ‘κουμπωμένος’ ήταν ο κ. Ανδρουλάκης“, πρόσθεσε, λέγοντας ότι “την επόμενη φορά θα μπορούσε να υπάρχει και δυνατότητα απευθείας ερωτήσεων μεταξύ τους”.

“Η είδηση της βραδιάς ήταν η ατάκα του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι πρέπει να πάνε πρόσωπα στη φυλακή για τις υποκλοπές, αν και στη συνέχεια γενίκευσε και δεν ήταν συγκεκριμένος»,ανέφερε από την πλευρά της η Ράνια Τζήμα.

Και περιέγραψε: “Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως ‘κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή’. Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω ‘παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;’. Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει ‘δεμένα τα χέρια μου’. Δηλαδή, βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή, και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί”.

“Υπήρξαν και χαλαρές στιγμές, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν έγινε σοφότερος”, είπε ο Παναγιώτης Στάθης. “Πρέπει να γίνεται πιο ελεύθερα η τηλεμαχία. Ο καθένας έβαλε τα επιχειρήματά του, όπως τα ξέραμε από πριν”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις