Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μετά την αποστασία της μπύρας, τα μεσάνυχτα ήρθε μουσική διαφοροποίηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά την αποστασία της μπύρας, τα ξημερώματα ήρθαν για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα «όργανα» με την δεύτερη «μουσική» καταψήφιση από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και της πλειοψηφίας των βουλευτών των ΑΝΕΛ της διάταξης του Πολυνομοσχεδίου που αφορούσε τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής.

Το πρώτο μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ» των ΑΝΕΛ ήρθε στο άρθρο που αφορούσε την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις ελληνικές επιχειρήσεις ζυθοποιίας και το «έκοψε» από «νωρίς» από την Επιτροπή Οικονομικών προκαλώντας το πρώτο ρήγμα για αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο σε ότι αφορά την δυνατότητα συνεννόηση και νομοθέτησης της συγκυβέρνησης.
Το δεύτερο χτύπημα… στην νομοθετική στήριξης της Κυβέρνησης από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που την στηρίζουν, ήρθε μεταμεσονυχτίως κατά την ονομαστική ψηφοφορία, εάν και ομολογουμένως προέκυψε με προηγούμενο «σιωπηλό» τρόπο παρ’ όλο που το αντικείμενο αφορούσε έναν «ηχηρό» Οργανισμό, αυτό του Μεγάρου Μουσικής. Καθώς τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενάς δεν είχαν θελήσει να αναδείξουν στην διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου ότι εάν η Κυβέρνηση επέμεινε στην διάταξη αυτή, εκείνοι θα την καταψηφίσουν.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο ένας μετά τους άλλους οι παριστάμενοι βουλευτές των ΑΝΕΛ με πρώτο τον πρόεδρο τους και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο καταψήφιζαν το άρθρο 53 -που αφορούσε την παράταση της φορολογικής και ασφαλιστική ενημερότητα του Μεγάρου Μουσικής και της θητείας του προέδρου του – εκτός της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία «κόντρα» στην γραμμή του κόμματός της, το ψήφισε. Ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ που δεν το καταψήφισε ήταν ο κ. Νίκος Νικολόπουλο, ο οποίος όμως απουσίασε από την ονομαστική ψηφοφορία.
Από τις εκπλήξεις, πάντως ήταν και η διαφοροποίηση στην διάταξη αυτή και της βουλευτού της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη από την θετική ψήφο, «ΝΑΙ» που ψήφισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Οι παραπάνω βουλευτικές διαφοροποιήσεις μπορεί να μην επηρέασαν την υπερψήφιση του άρθρου 53 του νομοσχεδίου, το οποίο υπερψηφίσθηκε από 258 βουλευτές, έναντι 22 που το καταψήφισαν, σαφώς όμως έδειξε ότι αυτό που λέγεται πως η «μουσική μας ενώνει…» δεν ισχύει πάντα και για τα πάντα γύρω από τα μουσικά δρώμενα στην χώρα μας…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε