Πολιτική

Μετά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση αποσύρει 2 επίμαχα άρθρα για το Δημόσιο

Στην απόσυρση δύο επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και την Αξιολόγηση, που συζητείται επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, και τα οποία είχαν δεχτεί την έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προχώρησε ο αναπληρωτής Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, ο κ. Βερναρδάκης απέσυρε:
Το άρθρο 48, που επέτρεπε την κατ’ εξαίρεση παραίτηση των ΟΤΑ από την άσκηση ένδικων μέσων για μισθολογικές απαιτήσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων που διατάσσουν την παραμονή ή επάνοδο εργαζομένων στην υπηρεσία τους και ήρε το αξιόποινο των πράξεων που έγιναν πριν την δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου. Παράλληλα, έπαυε οριστικά τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις κατά Δημάρχων, Περιφερειαρχών και υπαλλήλων ΟΤΑ, που δεν προσέφυγαν δικαστικά για υποθέσεις εργατικών διαφορών του προσωπικού και παρέτειναν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου αυτού του προσωπικού.
Το άρθρο 32, που προέβλεπε τη δυνατότητα αποσπάσεων, διαθέσεων ή τοποθετήσεων με υπουργική απόφαση, για μόνιμους και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπαλλήλους, από υπουργεία προς εποπτευόμενους φορείς τους και θυγατρικές τους, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύνθημα εκλογικής μάχης στην ΕΛΑΣ: «Σηκώνουμε τα μανίκια» – Το σχέδιο έως τις γιορτές
Πρώτη τηλεδιάσκεψη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη με τις Συντονιστικές Επιτροπές των 59 εκλογικών περιφερειών - Εξορμήσεις Τσίπρα στην περιφέρεια, 500 νέοι τομεακοί υπεύθυνοι και οργανωτικά δίκτυα σε κάθε δήμο
Αλέξης Τσίπρας
Η τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και η μάχη για την ηγεμονία στην αντιπολίτευση
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ - Τι κρύβεται πίσω από τα υψηλά ποσοστά στο σύνολο και το μεγάλο χάσμα στις νεότερες ηλικίες
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ