Πολιτική

Μετά το τελεσίγραφο ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός και σίγουρος για λύση – H αποκάλυψη για τα δύο κείμενα που έφεραν το ναυάγιο στο Eurogroup

- Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε σίγουρος ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία
- Ξεκαθάρισε πως το προηγούμενο πρόγραμμα, δηλαδή το Μνημόνιο δεν απέδωσε τελικά
- Υπουργοί της κυβέρνησης σπεύδουν στο Μαξίμου για σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα
- To Mέγαρο Μαξίμου μετά το ναυάγιο στο Eurogroup συστήνει ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μετά το ναυάγιο στο Eurogroup παραχώρησε σε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου η ελληνική πλευρά να γνωστοποιήσει τις θέσεις της, μετά και τα τελεσίγραφα των ευρωπαίων.

Ο κ. Βαρουφάκης σε αντίθεση με τους δανειστές, εμφανίστηκε αισιόδοξος και σίγουρος πως στο τέλος θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα, αλλά όπως είπε η Αθήνα δεν θα μπορούσε να δεχθεί την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος γιατί, όπως είπε, το πρόγραμμα είναι κομμάτι του προβλήματος.

Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως πριν το Eurogroup είχε συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος του παρουσίασε ένα ανακοινωθέν, που όπως είπε ο έλληνας υπουργός θα ήθελε πολύ να υπογράψει.

Όπως είπε αυτό το ανακοινωθέν ανέφερε πως θα δοθεί στην Ελλάδα ένας χρόνος περίπου 4-6 μηνών και το οποίο αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση. Μάλιστα, σημείωσε η επέκταση αυτή του προγράμματος θα έπαιρνε τη μορφή μεταβατικού προγράμματος και σε αυτό η Ελλάδα ζητούσε μόνο να υπάρξει ένας όρος, δηλαδή να μην παρθούν οριζόντια μέτρα που θα ενισχύσουν την ύφεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης αυτό το ανακοινωθέν λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup αποσύρθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και αντικαταστάθηκε με ένα κείμενο, που όπως είπε, μας πήγαινε πίσω.

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης με βάση το κείμενο του κ. Μοσκοβισί ήταν έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση να μην αναλάβει καμία δράση για μία περίοδο μερικών μηνών, που στην ουσία σημαίνει πως δεν θα προχωρούσε σε καμία μονομερή ενέργεια. Μάλιστα, όπως είπε η πρόταση που παρουσίασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν μία πρόταση με νεφελώδη υπόσχεση για ευελιξία. Σημείωσε μάλιστα πάνω στη λέξη “ευελιξία” πως ζήτησαν από τους ευρωπαίους να το διευκρινίσουν, αλλά δεν το έπραξαν.

Ο έλληνας αξιωματούχος στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για μία έντιμη συμφωνία τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρώπης και έτσι θα παραμείνει, υπογραμμίζοντας πως “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί προς αδιέξοδο μη επωφελές για το σύνολο των Ευρωπαίων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 128
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 8
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου