Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μετωπική Κεραμέως – Φίλη: «Ήρθατε για σόου» – «Παριστάνετε την υπουργό»

Μετωπική Κεραμέως – Φίλη: «Ήρθατε για σόου» – «Παριστάνετε την υπουργό»

Βαριές κουβέντες και χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Αφορμή, η σύμβαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεμαθημάτων της Cisco κατά την έναρξη της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νοοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο Νίκος Φίλης εγκάλεσε την Νίκη Κεραμέως γιατί δεν καταθέτει την σύμβαση με την Cisco λέγοντας πως αυτό «είναι απαράδεκτό. Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση της κυρίας Κεραμέως. Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυρία Κεραμέως;» και όξυνε περισσότερο τον λόγο του λέγοντας: «Η υπουργός έχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Βαρυγκωμούν όλοι με την τηλεκπαίδευσή» της. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στην Νίκη Κεραμέως είπε ότι «η κυρία Υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού».

Η υπουργός, σήκωσε το γάντι απαντώντας πως «λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. Ήρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα μην δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Μήπως διεκδικείτε την αρχηγία του κόμματος και γι’ αυτό θέλετε να κάνετε ειδήσεις;».

Ο Νίκος Φίλης παρά τις παρατηρήσεις του προέδρου της Επιτροπή Γιώργου Στύλιου, όχι μόνο δεν ανακάλεσε, όπως του ζήτησε, αλλά συνέχισε επιμένοντας να ρωτά «με ποιους έχει υπογράψει συμβόλαια η κυρία υπουργός;», «περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά. Την υπουργό παριστάνετε; Δεν είστε, δεν σας αναγνωρίζει κανένας».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιος ζήτησε από τον Νίκο Φίλη «σταματήσει το σόου», «δημιουργείτε σόου όπως με τα λουλούδια…», θυμίζοντας την ανθοδέσμη που είχε φέρει σε άλλη επιτροπή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Νίκος Φίλης απάντησε στον πρόεδρο της Επιτροπής ότι και «εσείς δεν θα πρέπει να κάνετε χαρακτηρισμούς» για να του αντιτείνει ο Γιώργος Στύλιος «πως εσείς εσείς κάνετε χαρακτηρισμούς».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις