Πολιτική

«Μετωπική» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το βλέμμα στο κεντρώο ακροατήριο – Μέσα στον Αύγουστο τα πρώτα «ραβασάκια» για επιστροφή «αμαρτωλών» επιδοτήσεων

Η κυβέρνηση διατηρεί ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόσω ολοταχώς για μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση, για τις οποίες έχει δεσμευτεί προεκλογικά και μένει να υλοποιηθούν ως τις εκλογές. Το σήμα έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας παράλληλα από τους υπουργούς να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο, εστιάζουν στις πρωτοβουλίες για την στήριξη των πολιτών, ιδιαίτερα της λεγόμενης μεσαίας τάξης – που αποτελεί και ένα κρίσιμο εκλογικό ακροατήριο – και τις οποίες θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

«Μετωπική» με το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση διατηρεί ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η «μάχη των μαχών» πριν από τις θερινές διακοπές θα δοθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Βουλή, όπου θα συζητηθούν η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή, με περίοδο διερεύνησης από το 1998 έως σήμερα, και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους δύο «γαλάζιους», πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Το «βλέμμα» της κυβέρνησης είναι στραμμένο στο κεντρώο ακροατήριο της και στον κίνδυνο επιστροφής ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ.

Προκειμένου να μην δημιουργηθεί αυτό το έδαφος, η «γαλάζια» παράταξη εστιάζει στην παραίτηση από τη θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Λάμπρου Αντωνόπουλου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, υψώνοντας κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Διαχρονικό, διακομματικό πρόβλημα»

Το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο βλέπει ότι το κυβερνών κόμμα καταγράφει στις τελευταίες μετρήσεις δημοσκοπικές απώλειες, επιχειρεί να αναδείξει ότι οι παθογένειες στην κατανομή κοινοτικών κονδυλίων για αγροτικές αποζημιώσεις είναι διακομματικές και διαχρονικές.

Κι αυτή θα είναι και η βασική κυβερνητική γραμμή στις «μάχες» της Βουλής.

Τα πρώτα «ραβασάκια» μέσα στον Αύγουστο

Στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» ευελπιστούν ότι μέσα στον Αύγουστο θα φύγουν τα πρώτα «ραβασάκια» για επιστροφή χρημάτων από όσους έχουν λάβει δολίως αγροτικές αποζημιώσεις.

Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από τα πρώτα 2000 Α.Φ.Μ. με τα πολλά χρήματα και η στόχευση είναι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, να είναι σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις για τα «κλεμμένα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς: Η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπονομεύει συνειδητά την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου αποτελούν την επιτομή της woke ατζέντας και της αποδόμησης του θεσμού της οικογένειας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 21
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για το Qatargate – «Είμαι στη διάθεση των βελγικών Αρχών»
Ομόφωνη εισήγηση υπέρ της άρσης ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το εις βέρος...
Εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών της ηθοποιού Μάρως Κοντού, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για τους 3 νεκρούς πυροσβέστες: Η Πολιτεία τους τιμά και θωρακίζεται απέναντι στην κλιματική κρίση
«Η Πολιτεία τούς τιμά και στέκεται στο πλευρό των οικογενειών τους και δυναμώνει τις δράσεις της ώστε η Ελλάδα να θωρακίζεται όλο και πιο αποτελεσματικά απέναντι στην κλιματική κρίση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
57
ΠΑΣΟΚ: Η τελευταία συνεδρίαση της σεζόν και η ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη για την 3η Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ
Από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να προκύψουν τα βασικά θέματα που θα αποτελέσουν τον καμβά για το περιεχόμενο των εμφανίσεων του Νίκου Ανδρουλάκη το φθινόπωρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΕΛΑΣ: «Μετωπική» για τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ακρίβεια για τους πολίτες, «δανεικά και αγύριστα» για τη γαλάζια παράταξη
Η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε πυρά τόσο για τα «φέσια» των δύο κομμάτων όσο και για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και τα επιδόματα στους πολίτες
O Αλέξης Τσίπρας