Πολιτική

Μέτσολα: «Θα καλωσορίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα του επαναλάβω την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην αυριανή (12.9.2023) επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Στρασβούργο αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά την έναρξη της Συνόδου της Ολομέλειας της ευρωβουλής στο Στρασβούργο.

«Αύριο θα καλωσορίσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου θα επαναλάβω την αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την Ελλάδα και τον λαό της», ανέφερε η Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία τόνισε ότι η ΕΕ είναι στο πλευρό της χώρας μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

O Πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στο Στρασβούργο με κεντρικό θέμα την οικονομική στήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ για να αντιμετωπιστούν οι μυθικές καταστροφές που προκάλεσε στη χώρα μας η κακοκαιρία Daniel.

«Θα συνεχίσουμε να συζητάμε για τη βοήθεια της ΕΕ. Η καρδιά μας είναι με όλους εκείνους που καταστράφηκαν οι ζωές τους και το βιος τους αυτό το καλοκαίρι και υπογραμμίζουμε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις χώρες που το έχουν ανάγκη» , τόνισε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «επικίνδυνες καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει τεράστιες περιοχές της Ευρώπης προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, καταστροφές και θανάτους» και ότι μεγάλες πυρκαγιές και πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις σε κράτη-μέλη, όπως η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία και η Ιταλία.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Ρομπέρτα Μέτσολα ανέφερε ότι, συνεχίζει να αντιμετωπίζει καταστροφικές πλημμύρες που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους, μετά από πολλές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

«Η ΕΕ έχει ήδη παράσχει ζωτική βοήθεια στις χώρες και στις περιοχές που επλήγησαν και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στο Στρασβούργο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο Τρίτη (12 Σεπτεμβρίου) το πρωί στο Στρασβούργο. Στις 9:30 (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Στις 10:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με θέμα τη στήριξη της χώρας μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στις οποίες από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν: ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μιλένα Αποστολάκη σε Κυριάκο Πιερρακάκη για τις «εισπρακτικές»: «Γιατί η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου;»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει καθυστερήσεις στην εφαρμογή της απόφασης 6/2026 του Αρείου Πάγου και ζητά πλήρη ενημέρωση των δανειοληπτών για οφειλές, τόκους και μηνιαίες δόσεις
Μιλένα Αποστολάκη
Επίθεση Μαρινάκη στην αντιπολίτευση για το επίδομα ανεργίας: «Δεν είναι κυβερνητική θέση» - «Δεν φοβόμαστε αυτούς που πετάνε λάσπη»
Για «κοπτοραπτική» και προβολή της «μισής αλήθειας» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση
Παύλος Μαρινάκης
Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
«Τιμάμε, όμως, και τη δύναμη των Μικρασιατών προσφύγων. Με τη δημιουργικότητά τους συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική πρόοδο της πατρίδας» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Νίκος Δένδιας
Η κατεύθυνση της ΝΔ μετά τη ΔΕΘ: Η νέα ημερομηνία για εκλογές και η στρατηγική απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά
Ο Ιούνιος ο επικρατέστερος μήνας για τη διεξαγωγή των εκλογών - Ο ρόλος των δημοσκοπήσεων και ο στόχος της κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ
Γιώργος Μαζωνάκης 31
Αλεξάνδρα Σδούκου κατά Αλέξη Τσίπρα για Μαδούρο: Τι συμφωνήθηκε το 2012 και τι συνέβη με τα αεροσκάφη της Βενεζουέλας
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έθεσε το ερώτημα ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Τσίπρα και στενών συνεργατών του με ανώτατα στελέχη του καθεστώτος της Βενεζουέλας, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία
Η Αλεξάνδρα Σδούκου 5