Πολιτική

Μέτσολα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για άρση ασυλίας των Καϊλή και Σπυράκη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε ότι έλαβε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη. Η εν λόγω διαδικασία της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή δεν έχει να κάνει με το Qatar Gate.

Έτσι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχωράει τα θέματα της άρσης ασυλίας της τέως αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή και της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη. Το αίτημα για την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, όπως είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, στα τέλη Δεκεμβρίου, ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, λόγω εικαζόμενης απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Η απάτη αυτή συνδέεται με τη διαχείριση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και την αμοιβή των διαπιστευμένων βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Το αίτημα για τον Γιώργο Κύρτσο

Εξάλλου, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε το αίτημα υπεράσπισης της βουλευτικής ασυλίας από τον Γιώργο Κύρτσο, στο πλαίσιο της καταγγελίας που έχει κάνει κατά των ελληνικών Αρχών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Το αίτημα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Μακεδονία»
Με τη «Μισιρλού» η φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η ειδική τελετή για το εμβληματικό μνημείο της συμπρωτεύουσας
Λευκός Πύργος
52
Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη που διέκοψε τον Παπαστεργίου στον αέρα: «Με γείωσε για να απαντήσει στον Κυριάκο;»
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση - Η αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου 5
Διονύσης Τεμπονέρας για Pizza Fan: Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας για αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αφερεγγυότητας ή παρανομιών
Διονύσης Τεμπονέρας, ΕΛΑΣ