Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέχρι τους… Financial Times έφτασε ο Πολάκης

Πολάκης

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή με την ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, έγινε θέμα μέχρι και στους Financial Times.

Εκτενή αναφορά στην υπόθεση Πολάκη και τις παρενέργειές της στο πολιτικό σκηνικό, με αφορμή την πρόταση μομφής της ΝΔ και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει ο πρωθυπουργός, κάνουν σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times. Όσα έγραψε ο Παύλος Πολάκης στο Facebook κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου «ήταν μια πρόκληση για τη Δημοκρατία και τον υποψήφιό μας, ένα εξαιρετικό άτομο που πέτυχε ενάντια στις εκτιμήσεις να μετατρέψει την αναπηρία του σε δύναμη για το καλό», εμφανίζεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πολάκης και οι Financial Times

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται αναλυτικά στην πρόθεση του προέδρου της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, αλλά και στα απαξιωτικά σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τον κ. Κυμπουρόπουλο. olakiΑναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι μάλλον απίθανο να χάσει τη μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά η διαδικασία αυτή επιβεβαιώνει την πόλωση που εντείνεται διαρκώς ως τις ευρωεκλογές. Επίσης, κάνει αναφορά στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται από έξι έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ κι επισημαίνει ότι η διαφορά αυτή δεν έχει αλλάξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Πολάκης
Φωτογραφία από: ft.com

Για τον κ. Πολάκη, οι FT αναφέρουν ότι είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού κι έχει απήχηση σε αριστερούς ψηφοφόρους που υποστηρίζουν από παλιά τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως λόγω του ύφους του και της τάσης να μην τηρεί το πολιτικώς ορθό. Τονίζουν, ωστόσο, ότι στο μέτωπο που άνοιξε με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, αρκετοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν το μέρος του κ. Κυμπουρόπουλου. Γίνεται, επίσης, αναφορά ονομαστικά στον Νίκο Φίλη, αλλά και τον πολιτικό προϊστάμενο του κ. Πολάκη, Ανδρέα Ξανθό και τις δηλώσεις αποδοκιμασίας στις οποίες προέβησαν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις