Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μίνα Γκάγκα: Η αλήθεια για τις δηλώσεις της σχετικά με τα τεστ κορονοϊού

Κορονοϊός - Μίνα Γκάγκα

Δημοσιότητα έχει πάρει εδώ και λίγες ώρες ένα βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok όπου φαίνεται η υφυπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, να δηλώνει ότι τα τεστ κορονοϊού θα σταματήσουν. Το βίντεο ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανησύχησαν.

Στο βίντεο του Tik Tok με τη Μίνα Γκάγκα φαίνεται να λέει πως οι Αμερικανοί μας είπαν να σταματήσουν τα τεστ κορονοϊού, καθώς η νέα μετάλλαξη Όμικρον είναι τόσο μεταδοτική που δεν ξέρουμε αν το τεστ έχει σημασία από εδώ και πέρα. Το αποτέλεσμα ήταν χρήστες του διαδικτύου να ασκήσουν σκληρή κριτική τόσο στην ίδια όσο και στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, η δήλωση της Μίνας Γκάγκα ήταν «κομμένη». Η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα ήταν καλεσμένη την Τρίτη στην τηλεόραση του Kontra Channel, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ακριβώς το αντίθετο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει 40 εκατ. ευρώ για τα self test. Σκεφτόμαστε όλοι τα παιδιά και γενικά τους πολίτες στη χώρα. Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη. Είμαστε συνεχώς μέσα στις 5 πρώτες χώρες σε τεστ. Άρα δεν υπάρχει θέμα να τσιγκουνευόμαστε τα τεστ. Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί μας είπανε ίσως πρέπει και να σταματήσετε τα τεστ, είναι τόσο μεταδοτικό που δεν ξέρουμε αν το τεστ έχει σημασία από εδώ και πέρα. Δεν είναι κάτι που θα κάνουμε, αλλά το λέω σαν μία γνώμη που ακούστηκε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις