Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μήνυμα Μητσοτάκη προς τους πολίτες από το υπουργικό: Μην εφησυχάζετε

Μήνυμα Μητσοτάκη προς τους πολίτες από το υπουργικό: Μην εφησυχάζετε

Έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν λόγω του εμβολίου και να τηρήσουν πιστά τα μέτρα έστειλε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη χθεσινή, απότομη, όπως την χαρακτήρισε αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία φρενάρει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Όπως και ο ίδιος δήλωσε, η επιδημιολογική εικόνα σήμερα «εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

«Πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στο Υπουργικό.

«Πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους πολίτες.

Κ. Μητσοτάκης: «Θετικά νέα» για τους εμβολιασμούς

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η χώρα θα ξεπεράσει σύντομα το φράγμα του 1 εκατομμυρίου εμβολίων στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις» δήλωσε και κάλεσε τον υπουργό Υγείας, αλλά και όλους τους υπουργούς, στο δημόσιο λόγο τους να το τονίζουν συστηματικά και να μην επηρεάζονται και οι ίδιοι από τις εξελίξεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις