Site icon NewsIT

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Μην παρερμηνεύεις την ήπια στάση μας!

11.12.2019 | 13:31
Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Μην παρερμηνεύεις την ήπια στάση μας!

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε προς την Άγκυρα ότι η παρανομία δεν γεννά δίκαιο! «Όλοι είναι μαζί μας και έχουν απορρίψει την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης», είπε ακόμα.

Με τον πιο επίσημο τρόπο και σε αυστηρό τόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς έστειλε μήνυμα στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Η ψύχραιμη και σταθερή αντιμετώπιση της επίμονης παραβατικότητας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο πλευρό της Ελλάδας η Σερβία

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version