Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μήνυμα ΣΥΝ για την Πρωτοχρονιά

Συνασπισμός ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“H ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας” αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο ΣΥΝ.

Η νέα χρονιά προβάλλει στη σκιά της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων από τα αδιέξοδα που έχει συσσωρεύσει η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου σε όλους τους τομείς της ζωής μας, αναφέρει ο ΣΥΝ σε μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά.

Οπως τονίζει ο ΣΥΝ, στο σημερινό δύσκολο, διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον, “η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, στο διαρκή αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης”.

Κατά τον ΣΥΝ, η ανεργία που αναμένεται σε ύψη ρεκόρ, η υπερχρέωση των νοικοκυριών, η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τα ασφαλιστικά δικαιώματα που συρρικνώνονται, η απαξίωση της εκπαίδευσης αλλά και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καθώς και τα τεράστια προβλήματα στο χώρο ης υγείας, είναι θέματα που απαιτούν την αγωνιστική, ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων και της νεολαίας.

“Ταυτόχρονα, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικές οργανώσεις, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να υπερασπιστούν τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα και να θέσουν φραγμούς στην εντεινόμενη καταστολή και τον αυταρχισμό”, σημειώνει ο ΣΥΝ και προσθέτει:

“Ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι με τους αγώνες τους στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Διεκδικούν αλλαγές στη ζωή τους, στην εκπαίδευση αρνούνται την εργασιακή επισφάλεια, αντιμάχονται τον αυταρχισμό του κράτους”. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε