Πολιτική

Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 70η επέτειο ανεξαρτησίας του Ισραήλ

«Σήμερα, το Ισραήλ γιορτάζει την εβδομηκοστή επέτειο της ανεξαρτησίας του» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας πως αυτά τα 70 χρόνια είναι μία περίοδος ταυτόχρονα, σύντομη, αλλά και επίπονη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σύντομη, γιατί τα εβδομήντα χρόνια στη διαδρομή ενός ιστορικού Έθνους, που μάλιστα βίωσε, μοναδική στην ιστορία, εφιαλτική βία και απάνθρωπο διωγμό, είναι λίγα. Επίπονη, γιατί η εβδομηντάχρονη πορεία τού κράτους του Ισραήλ ήταν ανηφορική και δύσκολη. Πέρασε μέσα από περιόδους ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και αστάθειας, συγκρούσεων και πολέμων. Με επιτυχίες, αλλά και σφάλματα, όπως συμβαίνει άλλωστε στην πορεία όλων των Εθνών και των κρατών» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως σήμερα το Ισραήλ είναι μία ισχυρή, οικονομικά ανεπτυγμένη και σταθερή Δημοκρατία σε μία πολύ δύσκολη περιοχή, γεμάτη εντάσεις, προκλήσεις και αβεβαιότητα.

«Οι δεσμοί μας, από την εποχή της αναγνώρισης και της έναρξης των διπλωματικών μας σχέσεων το 1990 επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, διαρκώς αναπτύσσονται και εμβαθύνονται σε όλους τους τομείς με αμοιβαίο όφελος. Ευχόμαστε στους πολίτες του Ισραήλ να συνεχίσουν να προοδεύουν και να ενισχύσουν τη συμβολή τους στην οικοδόμηση και την εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 42