Πολιτική

Μισές εξηγήσεις από Βούτση για τους διορισμούς ημετέρων στην Βουλή!

Kουβέντα δεν είπε ο Πρόεδρος της Βουλής για τον διορισμό της πρώην συζύγου του. Μισές εξηγήσεις έδωσε στην Βουλή για την «βροχή» μετατάξεων και προσλήψεων προεκλογικά στην Βουλή, ο Πρόεδρός της, Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι το θέμα ανακινείται για την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων. «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων« είπε χαρακτηριστικά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικά για λίστες ονομάτων με συγγενικούς δεσμούς, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο για τη δημιουργία εντυπώσεων, πολύ περισσότερο που είναι γνωστή η κατάσταση που παρέλαβε. Για πολλούς από αυτούς είναι άδικη η κριτική, όπως ανέφερε, διότι δεν θα μπορούσε κάποιος που έχει τις προϋποθέσεις, να εξαιρεθεί από τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση υπαλλήλου, αν συγγενικό του πρόσωπο έχει σχέση με τη Βουλή.

«Κατά συνέπεια δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι η λειτουργία της Βουλής προχώρησε με διαφάνεια, αξιοκρατία, με δουλειά όλων των εργαζομένων και όχι με αργομισθίες.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για μόνιμο προσωπικό στη Βουλή. Για τις μόνιμες θέσεις, που έχουν προβλεφθεί, εξελίσσονται διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα, όμως, τα τελευταία χρόνια στη Βουλή, με διακομματική μάλιστα συναίνεση, δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες που ήταν αναγκαίες για να ανταποκριθεί το Κοινοβούλιο στις ανάγκες που παρουσιάστηκαν (τμήμα αρχείων, πολυσχιδής δραστηριότητα και αναμόρφωση του προγράμματος του καναλιού της Βουλής, εξωστρεφείς δραστηριότητες κ.λπ.) που κατέστησαν αναγκαίες οριακές ενισχύσεις σε επίπεδο προσωπικού.

Αναφορικά με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου,«δεν υπήρξε καμία διάκριση στην αντιμετώπισή τους ούτε και παύση της υπαλληλικής τους ιδιότητας, ιδίως την περίοδο της κρίσης». Οι ανανεώσεις των συμβάσεών τους έγιναν οριζόντια και χωρίς καμία διάκριση. Αυτό το προσωπικό ορισμένου χρόνου δουλεύει αποδοτικά, έχει σημαντική συμβολή, η οποία προκύπτει και από τη διαδικασία αξιολογήσεων και κρίσεων στη Βουλή, όπως τόνισε ο κ. Βούτσης. «Απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό που σε μεγάλο βαθμό παραλάβαμε, δηλαδή από ένα πελατειακό κράτος που ίσχυσε στο παρελθόν» επισήμανε.

[read4more]

Είπε ακόμα ότι τόσο για όσους ήταν ήδη εργαζόμενοι στη Βουλή όσο και για εκείνους που απέκτησαν την υπαλληλική ιδιότητα στην πορεία, δεν υπήρξε κομματικό κριτήριο.

Ότι, στο προσωπικό της Βουλής εντάχθηκαν 68 ειδικοί φρουροί, οι οποίοι από το 2003 ήταν σε ειδικό εργασιακό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και χωρίς κανένα κομματικό κριτήριο.

Στο Ίδρυμα της Βουλής για πρώτη φορά έγινε οργανόγραμμα, το οποίο, μάλιστα, δεν έχει εξαντληθεί.

Η Βουλή προχώρησε στην εναρμόνιση με όσα προβλέπονται στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, για την κινητικότητα, και με απόφαση που, επίσης είχε διακομματική συμφωνία, δόθηκε η δυνατότητα αυτή για τους 64 αποσπασμένους υπαλλήλους από τα υπουργεία σε διάφορες υπηρεσίες. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, ακολούθησε αλληλογραφία με τα διάφορα υπουργεία, και έτσι, για όσους υπαλλήλους το επέλεξαν, προωθήθηκε η διαδικασία των μετατάξεων που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για όλους.

Η Βουλή σταμάτησε να συνεργάζεται με εργολαβίες καθαρισμού και οι κυρίες που εργάζονταν στην καθαριότητα εντάχθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο προσωπικό της.

Στο πολιτικό σκέλος, πάντως, να σημειώσουμε ότι οι μετατάξεις που γίνονται, αφορούσαν προσωπαγείς οργανικές θέσεις. Δεύτερον, ότι οι μετατάξεις σαφώς έγιναν κατόπιν επιλογής κομμάτων και βουλευτών που είχαν την δυνατότητα να τις ζητήσουν, και δεν ήταν μέσα από μια ανοικτή διαδικασία της Κινητικότητας.

Οι προσλήψεις ΙΔΟΧ είναι κατ’ επιλογή του Προέδρου και όχι πάλι μιας κάποιας ανοικτής διαδικασίας. Και τέλος ότι είναι γνωστό, όπως γινόταν και έγινε και τώρα, οι σχέσεις Ορισμένου Χρόνου είναι για να μπεί κάποιος ως εργαζόμενος στην Βουλή. Κανείς δεν αποχωρεί ότι λήξουν οι συμβάσεις αλλά ανανεώνονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 13
Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη: «Νωρίς να αποφασίσω για εκλογές Μάρτιο ή Μάιο» – Συγκίνηση από την εμφάνιση Μυλωνάκη
Λίγο μετά την καθιερωμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε στο πάρτι της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη 49
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 7