Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μηταράκης: Συνειδητή επιλογή τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα

Μηταράκης: Συνειδητή επιλογή τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα

Ενότητα και δουλειά ζήτησε για τη διαχείριση του μεταναστευτικού κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης. 

Συγκεκριμένα, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να πετύχει το στόχο της για 200 επιστροφές την εβδομάδα, αλλά θα το κάνει. Επίσης, χαρακτήρισε ως συνειδητή επιλογή τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα, με αυστηρό κανονισμό λειτουργίας (π.χ. στέρηση εξόδου για τους παραβατικούς, έξοδος για λίγες ώρες για τις οικογένειες με παιδιά κτλ.).
 
Ο κ. Μηταράκης φέρεται δε να εκτίμησε ότι σε λίγους μήνες τα νησιά θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από σήμερα και παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεν δυσπιστία, αλλά όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα.
 
Περιγράφοντας, εξάλλου, τις λοιπές προτεραιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο υπουργός συμπλήρωσε – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – ότι είναι να μπει τάξη στις ΜΚΟ, να διεθνοποιηθεί το ζήτημα, να λυθεί το πρόβλημα με τα ασυνόδευτα ανήλικα και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες (ανταποδοτικά τέλη, στήριξη δήμων, αποζημιώσεις για κατοίκους κτλ.).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις