Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Με Μητσοτάκη και… Ζαγοράκη! Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας της ΝΔ ομάδα Ρομά [pics]

ΝΔ
Φωτογραφίες από: Eurokinissi

Η ποδοσφαιρική ομάδα της ΝΔ τέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα Ρομά σε φιλικό ματς στο δημοτικό γήπεδο του Μοσχάτου όπου και επικράτησε με το… χορταστικό 6-4.

Η αναμέτρηση είχε στόχο να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Η ΝΔ αγωνίστηκε με μοβ εμφανίσεις, το έμβλημα των οποίων… θύμιζε λίγο αυτό της Τότεναμ και επικράτησε με… καρέ του Θοδωρή Ζαγοράκη και ακόμη δύο γκολ από τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η… ενδεκάδα της ΝΔ!

Από μεριάς ΝΔ, ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης ξεχώρισε ως κεντρικός αμυντικός.

Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Μυλωνάκης, έπαιξε τερματοφύλακας και ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Τάκης Θεοδωρικάκος έπαιξε στο… αριστερό “φτερό”!

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος, Κωνσταντίνος Ζούλας, έδωσε επίσης μάχες στα άκρα, ενώ την μάχη του κέντρου έδωσε και ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.

Ακόμα, με την ομάδα της ΝΔ αγωνίστηκαν και δύο Έλληνες Ρομά που επίσης ξεχώρισαν αγωνιστικά. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο γραμματέας Κοινωνικών Δικτύως και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων.

ΝΔ

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο αρχηγός της ΝΔ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

– Κύριε Πρόεδρε, πώς αισθάνεστε μετά από αυτό το φιλικό, που ήταν και νικητήριο για την ομάδα σας;

«Το αποτέλεσμα, νομίζω, ότι έχει τη λιγότερη σημασία. Στέλνουμε κι εμείς μέσα από αυτό τον φιλικό αγώνα ένα μήνυμα ως Νέα Δημοκρατία, κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη, η οποία ενώνει όλους τους Έλληνες. Μία Παράταξη η οποία και για τα ζητήματα των Ρομά έχει μία πολύ συγκροτημένη προσέγγιση, την οποία σε κάθε ευκαιρία έχουμε τη δυνατότητα να τη συζητούμε με τους εκπροσώπους της. Σήμερα, όμως, δεν ήρθαμε να συζητήσουμε αυτά. Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να στείλουμε με αυτό τον τρόπο κι εμείς το δικό μας μήνυμα κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού».

– Να ευαισθητοποιηθεί και η κοινωνία η οποία θέλει να εντάξει πιο αρμονικά τη συγκεκριμένη ομάδα;

«Νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Δεν αρκεί μόνο η Πολιτεία. Χρειάζεται συνεργασία ολόκληρης της κοινωνίας. Χρειάζεται η έντονη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά πάνω απ’ όλα, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να “σπάσουν” οι προκαταλήψεις, τα ταμπού και τα στερεότυπα. Αν ξεκινήσουμε με αυτό, νομίζω ότι θα έχουμε κάνει το πιο σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

– Ο κ. Ζαγοράκης σαν συμπαίκτης πώς είναι;

ΝΔ

«Ο κ. Ζαγοράκης είναι εξαιρετικός. Είναι ο πυλώνας της ομάδος. Αυτός που αν δεν τον είχαμε, φοβάμαι ότι θα είχαμε συντριβεί, αλλά τον αξιοποιούμε πάντα και σε όλες τις κατευθύνσεις που μπορεί να μας είναι χρήσιμος και το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα μια από αυτές».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις