Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης αλλιώς – Οι σχέσεις με τον πατέρα του και η αδυναμία στην Μαρίκα

Κυριάκος Μητσοτάκης αλλιώς – Οι σχέσεις με τον πατέρα του και η αδυναμία στην Μαρίκα

Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε προσωπικά.
Έβγαλε όμως και ειδήσεις λέγοντας ότι οι κάλπες θα είναι διπλές αν δεν συγκεντρωθεί πλειοψηφία για αλλαγή εκλογικού νόμου.
Τι είπε για τον πατέρα του, για την μητέρα του, την Μαρέβα και τα παιδιά του.
Σκληρή γλώσσα και για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Μια συνέντευξη σε προσωπικό τόνο παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω. Έβγαλε όμως και μια είδηση. Είπε ότι «αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή εκλογικού νόμου, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές».

Με τις φωτογραφίες της οικογένειάς του σε πρώτο πλάνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τους γονείς του, για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι και πως έσωσε τον γάμο του, για τα παιδιά του αλλά και για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Στο ερώτημα πότε μπήκε το μικρόβιο της πολιτικής στο αίμα του είπε ότι είχε μπει από πάντα αλλά ήταν σε καταστολή. Στα 22 του όμως επηρεασμένος από την ήττα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις εκλογές απογοητεύθηκε και είπε ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική.

Αυτό άλλαξε αργότερα όπως περιέγραψε και αφού εργάστηκε για 10 χρόινια στον ιδιωτικό τομέα σκέφτηκε ότι αν δεν ασχοληθεί εκείνος με την πολιτική δεν θα το έκανε κανείς και το 2003 μπήκε στην πολιτική.

«Θεωρώ σημαντικό όποιος ασχολείται με τα κοινά να το κάνει με αφοσίωση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν είναι προετοιμασμένος να μην είναι κάποια στιγμή στην πολιτική απάντησε ότι «έχω απόλυτη αίσθηση ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι όλοι προσωρινοί».

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο μίλησε για τους γονείς του. Απαντώντας στο πόσο του έλειπαν όταν ορκιζόταν πρωθυπουργός είπε: «όταν έγραφα την δήλωση για την εκλογική μας νίκη, όλες τις εκδοχές, αισθάνθηκα την ανάγκη να αναφερθώ στο ότι η ευχή των γονιών μου θα με συνοδεύει. Με τον πατέρα μου είχα 50 χρόνια διαφορά. Με είδε Πρόεδρο της ΝΔ αλλά με είδε και να ωριμάζω».

Για τον πατέρα του είπε ότι ήταν αρκετά παρών στα χρόνια της εξορίας στο Παρίσι. «Ο πατερας μου ήταν μια δυνατή προσωπικότητα αλλά προτεραιότητά του ήταν να γίνει πρωθυπουργός. Οι σχέσεις μας πέρασαν και δύσκολα στα χρόνια της εφηβείας μου. Κάναμε συνειδητή προσπάθεια να φτιάξουμε καλύτερη την σχέση μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μπροστά από την εποχή του

«Στα παιδιά μου λέω να μην συγκρίνονται με κανέναν. Ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός σε άλλη εποχή. Σε πολλά ήταν μπροστά από την εποχή του. Μελέτησα όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης. Είναι μια συναισθηματική συνέχεια αλλά δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας αν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η Μαρίκα είχε το θάρρος της γνώμης της

Για την μητέρα του είπε ότι σε πολλά πράγματα έκανε πίσω για να στηρίξει τον σύζυγό της. «Με αδυναμία στο μόνο γιο που είχε. Είχα μια πολύ ωραία και ζωντανή σχέση μαζί της και έμαθα πολλά από εκείνην. Έκανε 4 παιδιά όταν οι γιατροί της είπαν να μην κάνει κανένα λόγω των προβλημάτων στην σπονδυλική της στήλη. Της αναγνωρίζω ότι έλεγε πάντα την γνώμη της. Η Μαρίκα Μητσοτάκη αυτό που έβλεπες αυτό έκανε».

Είχα πολλές ευκαιρίες αλλά δούλεψα και σκληρά

Για την αντιπολίτευση και πως του προσάπτουν ότι μισεί τους εργαζόμενους είπε ότι προσπερνά όλα όσα είπαν για εκείνον και οι απαντήσεις έρχονται μέσα από την πολιτική του.

«Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και δική μου δουλειά είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να δημιουργούν και χρέος της πολιτείας είναι να στέκονται δίπλα σε όσους είναι πιο αδύναμοι», είπε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στο αν μπορεί να ταυτίζεται με όσα περνούν οι πολίτες αφού προέρχεται από μια καλή οικογένεια απάντησε ότι ο πολιτικός πρέπει να δίνει προτεραιότητες και να δίνει εφαρμόσιμες λύσεις. «Έχω τεράστιο σεβασμό σε όσους ξεκινούν με λίγα και φτάνουν ψηλά», είπε.

Στο ερώτημα τι είδους πατέρας είναι απάντησε ότι η πολιτική είναι βαρύ και ανθυιγιεινό επάγγελμα ως προς την οικογενειακή ηρεμία. «Είπα από την πρώτη στιγμή ότι τα παιδιά μου είναι η προτεραιότητά μου και με την Μαρέβα βλέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας». Αναφερόμενος στην μικρή του κόρη Δάφνη που είναι μόλις 16 ετών είπε ότι φροντίζει δυο φορές την εβδομάδα να τρώνε μαζί.

Οι σχέσεις με την Μαρέβα

Για την γνωριμία τους και την σχέση του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι είπε. «Ηταν φοιτητικός έρωτας. Γνωριστήκαμε στο Χάρβαρντ. Την βοήθησα σε μια εργασία Στατιστικής. Και να μην είχαμε καταφέρει να σώσουμε τον γάμο μας τα ίδια θα είχε πει η Μαρέβα για μένα. Περνάμε καλά μαζί. Γελάμε μαζί και στο άλμπουμ των αναμνήσεων μας θα δείτε ότι είμαστε σαν μια κανονική οικογένια όπως οι άλλες. Περάσαμε δυσκολίες και βγήκαμε πιο δυνατοί».

Είπε ακόμα ότι κανείς γάμος δεν πρέπει να σωθεί μόνο για τα παιδια. «Πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις μιας καλής και υγιούς σχέσης. Ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα τι ομάδα είναι απάντησε ότι είναι Ολυμπιακός.

Δείτε την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Τουρκία με την εισβολή στην Συρία μπορεί να αναβιώσει τον ISIS

«Η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με αυτοπεποίθηση ως ένας παράγοντας σταθερότητας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδικάζοντας παράλληλα, με σκληρά λόγια, την τουρκική εισβολή στη Συρία.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας διακοπή εχθροπραξιών. Εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Τουρκία με τη στάση της θα κάνει μια περίπλοκη περίσταση ακόμα πιο περίπλοκη και μιλώντας για πιθανή αναβίωση του ISIS, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η Ευρώπη συνολικά, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, θα παρέμβει δυναμικά και για να στηρίξει την Κύπρο. «Αυτό θα σημαίνει κλιμάκωση των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί» είπε, επισημαίνοντας πως εξετάζονται κυρώσεις και για την εισβολή στη Συρία – κυρώσεις που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με ένα εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.

Ψήφος αποδήμων

«Είμαι πεπεισμένος ότι στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού θα βρούμε πάνω από 200 βουλευτές. Το μόνο στο οποίο δεν θα κάνουμε πίσω, είναι στο αυτονόητο: η ψήφος όσων ψηφίζουν από το εξωτερικό πρέπει να προσμετράται στην επικράτεια. Δεν θα είναι πολίτες 2ης κατηγορίας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία βλέποντας τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή αποφάσισε πως μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπήρχαν στοιχεία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Η Βουλή αποφασίζει για αυτά. Για μένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, λύνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια» τόνισε.

Σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, αποκάλυψαν ότι ήταν απροετοίμαστοι για να κυβερνήσουν ο πρωθυπουργός τους κατηγόρησε πως συνειδητά χρησιμοποίησαν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθουν στην εξουσία.

Τόνισε μάλιστα πως στόχος του είναι η 4ετία. «Δεν κάνω καμία σκέψη εκλογικού αιφνιδιασμού, Δεν θα συνδέσω την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την συνταγματική αναθεώρηση. Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή εκλογικού νόμου, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας είπε ότι δεν θα πάει ποτέ στην Βουλή χωρίς γραβάτα. Ούτε όταν εκπροσωπεί την χώρα. «Πιστεύω στο πρωτόκολλο», είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις