Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Απεταξάμην» τις εκλογές! Έρχονται μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών και φόρων

Μητσοτάκης
Φωτογραφία: Intime

Έσταξε… μέλι για τον Σωτήρη Τσιόδρα, διέψευσε κατηγορηματικά την τουρκική παρουσία στον Έβρο, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εκλογών. Όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την καραντίνα.

Για μια ακόμη φορά απέκλεισε τα σενάρια για εκλογές και ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star.

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «εθνική επιτυχία» την αντιμετώπισή της, ενώ απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την ύφεση, επαναλαμβάνοντας ότι κοινή παραδοχή είναι πως θα κινηθεί ανάμεσα σε 5-10%.

Κατηγορηματικός ο Μητσοτάκης για τον Έβρο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα τελευταία γεγονότα στον Έβρο: «Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα αξιοσημείωτο που ν’ αξίζει της συζήτησης που έγινε στα Μέσα Ενημέρωσης και που έσπευσε να εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση, υιοθετώντας μια ακροδεξιά ρητορική», είπε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για μία συνοριακή διαφορά κι αυτό το παραδέχεται και η τουρκική πλευρά.

Click4more: Μητσοτάκης: «Ο Τσιόδρας θα παραμείνει στενότατος σύμβουλός μου»!

Δήλωσε, εξάλλου, αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, για την οποία πολλά θα εξαρτηθούν από τον τουρισμό, ενώ υπογράμμισε ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ισχύει στο σύνολό του και περιλαμβάνει νέες μειώσεις φόρων όσο πλησιάζουμε προς την κανονικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, όμως, ότι άμεση προτεραιότητά του είναι να μειωθεί περαιτέρω το κόστος της εργασίας, δηλαδή οι εργοδοτικές εισφορές. Ο πρωθυπουργός κάλεσε, τέλος, τις τράπεζες να μην είναι τόσο αυστηρές στις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και προέβλεψε ότι με τις κρατικές εγγυήσεις που θα ισχύσουν σύντομα, η πρόσβαση των επιχειρήσεων στο δανεισμό θα καταστεί ευκολότερη.

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου το βίντεο με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το… ξέκοψε για τις εκλογές ο Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός. Δήλωσε ότι η κοινωνία περιβάλλει την κυβέρνηση με εμπιστοσύνη και πολιτικά είναι πιο ισχυρή από τη στιγμή κατά την οποία εξελέγη πέρσι τον Ιούλιο. Επίσης, διαθέτει 158 βουλευτές και ο μεταρρυθμιστικός πυρήνας της πολιτικής της παραμένει ο ίδιος, συνεπώς η όποια συζήτηση για κάλπες είναι «ανεύθυνη». Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, εξάλλου, είπε πως «κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά δεν βλέπω λόγο τώρα, δεν είναι του παρόντος», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά, ενώ τα στελέχη της έχουν δικαίωμα να δοκιμαστούν για κάποιο χρόνο.

Μητσοτάκης

Κορονοϊός και… Τσιόδρας

Για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός συνέστησε επαγρύπνηση, δηλώνοντας πως «αφήσαμε τα δύσκολα πίσω μας, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα». Εκτίμησε πάντως ότι το δεύτερο κύμα, εάν υπάρξει, θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και θ’ αντιμετωπιστεί διαφορετικά, δηλαδή με στοχευμένα και όχι ένα γενικευμένο lockdown. Συμπλήρωσε πάντως ότι σκέφτηκε το lockdown του Μαρτίου μόλις για 24 ώρες, καθώς πρώτιστο μέλημά του ήταν να σωθούν ζωές και όχι να ενισχυθεί η φήμη της χώρας και αυτό έγινε πραγματικότητα, διότι, όπως πρόσθεσε, εάν το lockdown γινόταν δύο εβδομάδες αργότερα, τότε θα θύματα θα ήταν σίγουρα περισσότερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε δε ότι «οι κοινωνικές αποστάσεις ήρθαν για να μείνουν» και εξήγγειλε ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας.

Μητσοτάκης

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν τον γνώριζε, αλλά τώρα θα παραμείνει σύμβουλός του, ενώ για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία επανέλαβε ότι ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών και δεν αποφάσισε με βάση τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι περισσότεροι γονείς είναι επιφυλακτικοί. Επίσης, τόνισε ότι η εστίαση άνοιξε νωρίτερα για να διασκεδάζει οργανωμένα και με κανόνες ο κόσμος και να μην επαναλαμβάνονται εικόνες όπως αυτές του περασμένου Σαββατοκύριακου στου Ψυρρή, τις οποίες ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανησυχητικές».

Δείτε όσα είπε ο πρωθυπουργός

*Του Αιμίλιου Περδικάρη
Φωτογραφίες: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις