Πολιτική

Μητσοτάκης από ΕΛΚ: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού

«Μπαίνουμε σε αυτήν την καμπάνια νιώθοντας σιγουριά, αλλά και ταπεινότητα, σεβόμενοι και όλους όσοι δεν μας ψήφισαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως «πρώτο σημαντικό βήμα» για μια «μεγάλη πολιτική αλλαγή» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, πριν από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

«Την Κυριακή, η Ελλάδα έκανε ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις δυνάμεις του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού, δίνοντας έμφαση στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες. Την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση των φόρων, την αντιμετώπιση της ανομίας στις γειτονιές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Καθώς προχωράμε στη διενέργεια των εθνικών εκλογών δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τη στρατηγική μας. Μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια οι Έλληνες αξίζουν την αλήθεια, ρεαλιστικές λύσεις για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Η ΝΔ θα καταφέρει να τα κάνει πράξη».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναμένεται να επηρεάσουν το κλίμα στις αγορές, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Οι αγορές περιμένουν την πολιτική σταθερότητα. Οι άνθρωποι εντός και εκτός Ελλάδας γνωρίζουν ότι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας. Έχουμε ένα καθαρό σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πώς θα κάνουμε την Ελλάδα μία φιλική χώρα για τις επενδύσεις. Έχουμε καθαρό σχέδιο για ανάπτυξη στο 4%, ξέρουμε πώς θα το καταφέρουμε».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Μπαίνουμε σε αυτήν την καμπάνια νιώθοντας σιγουριά, αλλά και ταπεινότητα, σεβόμενοι και όλους όσοι δεν μας ψήφισαν και θα δουλέψουμε σκληρά για να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την υποστήριξή τους».

Δείτε την δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, πριν από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την κοινωνία με μέτρα όσο κρατάει η κρίση
«Αν χρειαστεί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία με εθνικούς πόρους και όπου χρειάζεται να αναλάβουμε και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα 18
Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς στους οποίους ζούμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8