Πολιτική

Μητσοτάκης από ΕΛΚ: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού

«Μπαίνουμε σε αυτήν την καμπάνια νιώθοντας σιγουριά, αλλά και ταπεινότητα, σεβόμενοι και όλους όσοι δεν μας ψήφισαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως «πρώτο σημαντικό βήμα» για μια «μεγάλη πολιτική αλλαγή» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, πριν από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

«Την Κυριακή, η Ελλάδα έκανε ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις δυνάμεις του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού, δίνοντας έμφαση στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες. Την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση των φόρων, την αντιμετώπιση της ανομίας στις γειτονιές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Καθώς προχωράμε στη διενέργεια των εθνικών εκλογών δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τη στρατηγική μας. Μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια οι Έλληνες αξίζουν την αλήθεια, ρεαλιστικές λύσεις για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Η ΝΔ θα καταφέρει να τα κάνει πράξη».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναμένεται να επηρεάσουν το κλίμα στις αγορές, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Οι αγορές περιμένουν την πολιτική σταθερότητα. Οι άνθρωποι εντός και εκτός Ελλάδας γνωρίζουν ότι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας. Έχουμε ένα καθαρό σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πώς θα κάνουμε την Ελλάδα μία φιλική χώρα για τις επενδύσεις. Έχουμε καθαρό σχέδιο για ανάπτυξη στο 4%, ξέρουμε πώς θα το καταφέρουμε».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Μπαίνουμε σε αυτήν την καμπάνια νιώθοντας σιγουριά, αλλά και ταπεινότητα, σεβόμενοι και όλους όσοι δεν μας ψήφισαν και θα δουλέψουμε σκληρά για να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την υποστήριξή τους».

Δείτε την δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, πριν από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με... φάλτσα η διεύρυνση ΠΑΣΟΚ: Πατεντάλης και Κορακάκης «αδειάζουν» τη Χαριλάου Τρικούπη – Διαψεύδουν τη συμμετοχή τους
«Βρήκα το όνομά μου σε λίστα χωρίς να γνωρίζω τι και πώς συντονίζει», δηλώνει ο συγγραφέας, ενώ ο μουσικοσυνθέτης επισημαίνει ότι η σχέση του με το ΚΚΕ είναι γνωστή
Μιχάλης Πατεντάλης και Βαγγέλης Κορακάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ένα ακόμα μπάζωμα της κυβέρνησης» – Ένσταση για το κλείσιμο της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε την προσωπικά τον πρωθυπουργό, το Μαξίμου και την ΚΟ της ΝΔ «για ένα ακόμα μπάζωμα της αλήθειας» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση του δεύτερου κύματος διεύρυνσης με Βαγγέλη Κορακάκη και Θεοδόση Πελεγρίνη
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης διέψευσε την συμμετοχή του στην Επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ εσωκομματικές αντιδράσεις υπήρξαν για τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ
Βαγγέλης Κορακάκης και Θεοδόσης Πελεγρίνης 5