Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μητσοτάκης από την Πράγα: Να εξουδετερώσουμε τους λαθρεμπόρους που εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους

Μητσοτάκης από την Πράγα: Να εξουδετερώσουμε τους λαθρεμπόρους που εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους

Την βαθιά θλίψη του για τα δύο ναυάγια και την απώλεια ζωών εξέφρασε ο πρωθυπουργός φτάνοντας για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι είναι η ώρα να συνεργαστούμε για να αποφεύγονται τέτοια γεγονότα.

«Πιστεύω», τόνισε, «ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξουδετερώσουμε εντελώς τους λαθρέμπορους που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους, απελπισμένους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο με σκάφη που σαφώς δεν είναι αξιόπλοα».

Για τη Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας σήμερα που μετέχει και η Τουρκία έστειλε  μήνυμα για σεβασμό στις κοινές αξίες στην πράξη και όχι στα λόγια.

«Μία τέτοια κοινότητα χωρών, η ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα, χρειάζεται να βασίζεται σε κοινές αξίες που πρέπει όλοι να συμμεριζόμαστε, όπως σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πρέπει να είναι ακρογωνιαίος λίθος.

Ελπίζω ειλικρινά ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανόν και στο μέλλον, συμμεριζόμαστε τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις