Πολιτική

Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια καινοτόμα παραγωγική μονάδα στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην βόρεια Ελλάδα. 

ο πρωθυπουργός είπε ότι: «Δεν υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους», στη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ στη Νέα Μηχανιώνα.

Και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο κομμάτι της δικής μας μεταρρύθμισης της εργατικής αφορά ακριβώς στο να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όχι απλά καλές συνθήκες εργασίας άλλα για εκείνους τους εργοδότες -εσείς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία- οι οποίοι μπορεί να έχουν μία προδιάθεση να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους να έχουν οι εργαζόμενοι όλα τα εργαλεία στη διάθεσή τους ώστε να μπορούν να αμύνονται και κυρίως να καταγραφούν τον πραγματικό χρόνο εργασίας».

«Τελικά δεν έχω συναντήσει καμία επιτυχημένη επιχείρηση στην οποία να μην υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

(Dimitris Papamitsos

Οι επικεφαλής της επιχείρησης, που ειδικεύεται στην κατασκευή διχτυών, ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τον εξωστρεφή χαρακτήρα της παραγωγής -με εξαγωγές σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής- αλλά και για την καινοτόμα ερευνητική δραστηριότητα που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το ΑΠΘ.

Μεταξύ άλλων, η επιχείρηση έχει αναπτύξει ένα ειδικό δίχτυ που αποβλέπει στον διπλασιασμό του ιχθυοπληθυσμού στις θάλασσες, μέσω της δημιουργίας σχετικά ασφαλούς περιβάλλοντος για τα ψάρια μετά την εκκόλαψή τους.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ανέφεραν επίσης στον Πρωθυπουργό ότι έχουν αναπτύξει προγράμματα εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηχανιώνας έχει συγκροτηθεί τμήμα εκμάθησης ραφής διχτυών, μέσω του οποίου ειδικευμένο προσωπικό της βιομηχανικής μονάδας διδάσκει εθελοντικά παραδοσιακή ραφή διχτυών σε άνεργες γυναίκες της περιοχής. Τριάνατα από τις γυναίκες που εκπαιδεύτηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουν ενταχθεί στο προσωπικό της επιχείρησης.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για το πρόγραμμα επέκτασης της εταιρείας και συνεχάρη τους υπεύθυνους για τα έντονα πράσινα χαρακτηριστικά του. Οι επενδύσεις προβλέπουν την προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, τη δημιουργία ερευνητικού ενυδρείου και την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων με οικολογικά υλικά, στις οποίες θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα και μέθοδοι αξιοποίησης του βρόχινου νερού ώστε να ανακατευθύνεται στο ερευνητικό ενυδρείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85