Κυριακή, 3 Μαρ.
11oC Αθήνα

Μητσοτάκης – Αυτοψία στην παραλιακή: Θα μάθουμε ποιος φταίει [pics, vids]

Γλυφάδα

Στις περιοχές της παραλιακής που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14.09.2017) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την αυτοψία του από το Παλαιό Φάληρο και το Φλοίσβο και στη συνέχεια πήγε σε Άλιμο, Ελληνικό και Γλυφάδα που επίσης έχουν ρυπανθεί από την πετρελαιοκηλίδα.

Στην παραλία της Γλυφάδας, όπου τον συνόδευε – μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε σύντομη συνομιλία με μια κάτοικο της πόλης.

«Ξέρετε τι έχετε κάνει. Ξέρει όλη η Γλυφάδα και μας το στερείς αυτό. Ελεύθερα μας τα δίνει ο Θεός, απλόχερα και τσάμπα» είπε μια γυναίκα που βρέθηκε εκείνη την ώρα στην παραλία.

«Θα ξαναγίνει και καλύτερα. Και θα μάθουμε ποιος φταίει» ακούγεται να της λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το video

Κατά την αυτοψία του στη Γλυφάδα, χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όπου πήρε από το σημείο όπου έχει καλυφθεί από μαζούτ ένα πετραδάκι για να διαπιστώσει την ποσότητα του καυσίμου που έχει μολύνει την ακτή.

Μητσοτάκης - πετρελαιοκηλίδα Μητσοτάκης - Γλυφάδα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σύντομη συνομιλία και με νεαρά παιδιά που βρέθηκαν στην παραλία της Γλυφάδας.

Δείτε τα στιγμιότυπα

Μητσοτάκης: Να αποδοθούν ευθύνες

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να αποδοθούν άμεσα οι υπηρεσιακές και πολιτικές ευθύνες για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

«Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα» είπε από τον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης

«Ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο, πώς γίνεται να βουλιάζει το καράβι μέσα στο λιμάνι, γιατί άργησε τόσο πολύ ο κρατικός μηχανισμός να αντιδράσει;», τόνισε.

«Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει δεκτή την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η οποία πάντως δεν… κατατέθηκε γιατί ήταν «λογοπαίγνιο» του υπουργού Ναυτιλίας.

Επίκαιρη ερώτηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Επίσης, τόνισε ότι έχει ζητήσει από τους ευρωβουλευτές του να διερευνήσουν και να εισηγηθούν στην ΕΕ την εξεύρεση πόρων για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Συγχαρητήρια στους δημάρχους

Αφού συνεχάρη τους δημάρχους των περιοχών που κινητοποιήθηκαν άμεσα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι χρειάζεται σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης.

Για την αντιμετώπιση της ρύπανσης απαιτείται εξειδικευμένη διαδικασία όπου είναι επιβεβλημένη η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, εκτίμησε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Απροετοίμαστη η κυβέρνηση»

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε συνολική κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πιάστηκε απροετοίμαστη.

Πρώτα στις πυρκαγιές και μετά στο περιστατικό του ναυαγίου μέσα στο λιμάνι, είπε.

Σημείωσε, δε, ότι η Αττική, για δεύτερη φορά, γνωρίζει περιβαλλοντική καταστροφή μετά τις πυρκαγιές.

Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια, είπε, για να καθαρίσει ο Σαρωνικός, αλλά, δυστυχώς, μία ημέρα ανικανότητας ήταν αρκετή για την καταστροφή.

Σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του, ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώθηκε από τους δημάρχους για την έκταση της καταστροφής και για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν την ρύπανση στις ακτές τους.

Πρώτα από τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη και στην συνέχεια στον Άγιο Κοσμά από τους δημάρχους Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο και τέλος από τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του κόμματος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις