Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται να μην διαγράφονται από τα Πανεπιστήμια φοιτητές που παρανομούν»

Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται να μην διαγράφονται από τα Πανεπιστήμια φοιτητές που παρανομούν»

Μηνύματα τόσο προς τις πρυτανικές αρχές όσο και προς τους αγρότες περιείχε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην τακτική μηνιαία ενημέρωσή της.

Όσον αφορά στην ασφάλεια και την εικόνα που υπάρχει στα Πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι: «Παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Θα αποδοθούν τα ιδρύματα στους φοιτητές και τους καθηγητές έτσι ώστε να μείνουν εστίες γνώσης και να μην βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι που θέλουν να τους μετατρέψουν σε χώρους βίας και συγκρούσεων», είπε επίσης και ζήτησε την βοήθεια των πρυτανικών αρχών: «Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους – Θα το πω όπως το αισθάνομαι. Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ’ επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Είπε ακόμα ότι «καθώς ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, και υλοποίηση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνησή μας είχε δεσμευθεί προεκλογικά, η προσοχή μας στρέφεται στα θέματα της καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας που αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς να πούμε ότι  είμαστε ικανοποιημένοι και σταματούμε την προσπάθειά μας».

Τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται αμείωτοι και ότι «το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας. Γι’ αυτό τα πρόστιμα που έχουν μπει είναι σημαντικά και θα ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά έτσι ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι δεν θα εφαρμόζουν το νόμο όπως έχει ψηφιστεί».

Για την υγεία είπε ότι βρίσκεται συχνά σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας «που απολαμβάνουν το όφελος του Ταμείου Ανάκαμψης με παρεμβάσεις στα κτήρια και τον εξοπλισμό για να χτιστεί το νέο ΕΣΥ. Είναι μια διαρκής προσπάθεια που θα συνεχιστεί».

 

Είναι σημαντικό είπε ακόμα αναφερόμενος στις ευρωεκλογές να μπορούμε να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού την θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι η χώρα μας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για την Θεσσαλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του και είπε ότι πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στην Θεσσαλία και να προχωρήσουμε στην διαχείριση των υδάτινων πόρων της.

Όσον αφορά στην πράσινη μετάβαση είπε ότι «πρέπει να γίνει, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα αλλά από την άλλη εκφράζουμε ξεκάθαρες επιφυλάξεις για την ταχύτητα με την οποία είχε δρομολογηθεί επιβάλλοντας στους αγρότες μας δυσβάσταχτες υποχρεώσεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις