Πολιτική

Μητσοτάκης: Εκταμιεύσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε αγροτικές αποζημιώσεις την προηγούμενη τετραετία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στο Μέγαρο Μουσικής, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Στη συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (American-Hellenic Chamber of Commerce) Νικόλαο Μπακατσέλο στο πλαίσιο εκδήλωσης (Greek Economic Summit-GES) που οργανώνει το Επιμελητήριο με τίτλο “Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges“ (Προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων), τόνισε πως «χρέος της κυβέρνησης είναι οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά και η η σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Έχουμε την πολιτική βούληση και νομιμοποίηση να το κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επιστολική ψήφο σημείωσε ότι: «50 χρόνια μετά το 1974 πετύχαμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκλογική νομοθεσία. Υποχρέωση μας στα ευρωψηφοδέλτια να έχουμε εκπροσώπους από την ομογένεια. Θα επανέλθουμε το φθινόπωρο για επιστολική ψήφο από το εξωτερικό για τις βουλευτικές εκλογές».

«Απαράβατη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η πορεία ανάκαμψης είναι η συνέχιση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τους αγρότες είπε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε απέναντι σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Γίνεται συζήτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Μέσω ΕΛΓΑ έχει δοθεί 1 δις σε αγροτικές αποζημιώσεις. Ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις εισφορές των αγροτών, συνεπώς ενίσχυση που προήλθε μέσα από τον προϋπολογισμό, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά».

«Παγκόσμιο ζήτημα η βία νέων και εφήβων»

Αναφερόμενος στο θέμα της βίας και εγκληματικότητας νέων και εφήβων σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο θέμα και όχι ελληνικό. Για το λόγο αυτό όπως είπε συγκροτείται συγκροτείται διεπιστημονική επιτροπή.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε επιδημία που έχει να κάνει με την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης πως δεν συμμερίζομαι τις απόψεις για ευρωπαϊκή παρακμή υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα τα τελευταία 4,5 χρόνια.

 

Οι προκλήσεις της Ευρώπης

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης πως «δεν συμμερίζομαι τις απόψεις για ευρωπαϊκή παρακμή υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα τα τελευταία 4,5 χρόνια. Οι δυο μεγάλες προκλήσεις είναι τα θέματα της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και πως τοποθετούσατε απέναντι στις ΗΠΑ ή την Κίνα. Η δεύτερη είναι η κοινή άμυνα. Μετά την Ουκρανία καταλάβαμε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση σε μια ενιαία αμυντική πολιτική. Το Επιμελητήριο έχει κρατήσει ζωντανές τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε δύσκολους καιρούς».

«Έχουμε σχέδιο για το πού θέλουμε να πάμε τη χώρα και καταλήγει σε μια Ελλάδα που συγκλίνει και ξεπερνάει την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
6
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
37
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας